5 har blivit 6 igen

Idag tog vi efter mycket om och men beslutet att köra och köpa en hund vi kom i kontakt med för 2 veckor sedan. Resultatet blev en Svea, en Fransk Bulldogg flicka 10 veckor gammal, hur mysig som helst. Så idag körde vi och hämtade henne, hon klampade in i vårt hem med ett gigantiskt självförtroende och blev inte ett dugg rädd för Sixten, tvärtom, men Sixten tycker att den där lilla saken är lite läskig.....
Hon luffsade runt här och röjde lite nån timme sen gjorde jag i ordning buren jag brukar ha till valparna och satte in henne säng där och 5 minuter senare ligger hon och sover så sött där inne, skönt att hon kände att hon hade sitt eget lilla krypin där. Några bilder på underverket.

- igen!

Idag visade vågen till min stora förvåning -1,1 kg! Det trodde jag inte för jag har varit sjuk ända sen i söndags så har inte kunnat träna nåt alls denna veckan + att jag har ju börjat med kortison som jag lägger på mig vätska av, MEN jag har ätit som jag ska hela veckan så det är ju det som gett resultat! Så nu ska jag bara bli frisk igen sen är det på träningen igen.

Sixten

I går va vi uppe i Helsingborg igen för att äntligen få provsvar på Sixtens prover som dom tog för 10 dagar sedan. Och det va inte alls bra, som tur är var där inga tecken på tumörer vilket vi är jätte glada för men, tarmar och magsäck såg värre ut än vad veterinären trodde, det är inflammation från början till slutet, med blödande tjocktarm och magsår!! Stackare, och så har han inte visat mer än trötthet....dumma hund!! Började tycka att jag va en dålig hundägare som inte märkt detta, men han har faktiskt inte visat nåt! Jag märkte ju hans kraftiga viktnedgång nästan direkt och kastade mig då iväg med honom till vetetrinären och pånörjade en stor utredning. Och han har ju ändå verkat må hyffsat bra förutom viktnedgången och hans trötthet, så har han "bara" kräkt 2 ggr och avföringen har varit bra, så han har lurat oss lite, men nu blir det ändring på det! Vi fick köra till apoteket och hämta ut halva stället för en hel förmögenhet och har nu börjat medicinera honom, fick tom köpa en doserare för att hålla koll på alla tabletterna, men det är himla smidigt! Dessutom kan inflammationerna bero på att han inte tål något i den mat han ätit innan tex kyckling så nu måste vi sätta honom på en speciell diet med protein han aldrig varit i kontakt med innan, så om 14 dagar blir det ett foder byte som innehåller anka, och det är ENBART den maten som gäller, inte en enda smula av något annat!! Och hur lätt kommer det bli med 2 barn i huset??? Men det SKA funka, Sixten måste bli bra, så är det bara! Men om han bara fungerar bra på alla medicinerna och inte får för mycket biverkningar så va veterinären positiv till att han kommer bl mycket bättre, det är inget som går att bota men det går att hålla i schack med mediciner, så håll alla tummar och tår för att medicinerna fungerar på honom!
Vad som orsakat det hela går inte att säga men förmodligen har det legat latent i kroppen och när Sally flyttade satte allt igång på honom pga saknad och lite stress av att bli ensam hund. Vi har ju pratat mycket om att inom vis framtid köpa en ny hund en lite Fransk Bulldogg, så om allt fungerar bra med Sixten och han blir bättre så tyckte även veterinären att en ny hundkompis kunde vara som lite medicin för honom då han är enormt social hund och trivs med sina hundkompisar, men det får bli när vi ser att allt fungerar och han har återhämtat sig lite.
Samtidigt som detta va en jätte tråkig diagnos känns det skönt att få veta vad som orsakat hans viktnedgång och trötthet och att det finns nåt att göra åt den och att han om allt fungerar kommer leva ett jätte bra liv ändå för han betyder så mycket för oss, finns ju ingen som slår hans snällhet och hans underbara personlighet, älskade Sixten.

Fredag

Idag måste jag börja att skriva idag är en stor dag! Vår fina underbara bästa Sixten fyller 5 år idag, det firade han med en halv burk Hill´s I/D i maten, det ÄLSKAR han!! Blir väl lite annat gott och skoj för honom här under dagen.
Sen har jag gjort lite ändringar med maten denna veckan. Jag har ju innan varit med i Viktklubb.se för att se så jag åt hyffsat rätt, men jag gick och va hungrig hela dagarna och det är fasiken inte skoj, så nu har jag ändrat det till att vara med i viktväktarna, har tillgång till deras saker via nätet, går inte dit och väger mig, och det känns mycket bättre, är inte alls hungrig och det har dessutom resulterat i att vågen denna veckan visade -1,9 kg!!! Har förvisso varit på gymmet 3 dagar och tränat med wii hemma 3 dagar, men känns jätte bra, nu är jag på G igen!
Förra helgen gjorde jag ett fynd!! Jag har länge funderat på att köpa en leksaksspis till Malte, men har samtidigt funderat på om han verkligen kommer att leka med den, så har inte blivit av att jag köpt nån, men i söndags hade dom för första gången barnloppis i Veberöd och där lyckades jag snubbla över en spis för enbart 30 kr och då gick det bara inte att inte köpa den så nu har han sin spis och han verka tycka den är rolig, förvisso tillagar han mest sina bilar på och i den, men va gör det?
I onsdags va jag på reumatologen för att träffa deras team, där ingår sköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator. Det är mest för att man ska veta vilka som finns om man skulle behöva dom. Kom dock fram till att jag skulle sluta med medicinen då jag har allt för många biverkningar och mina blodprover va inte helt bra i heller, så nu blir det kortison i 1 månad och sen ska jag tillbaka till läkaren så får vi se vad han hittar på då. Sjukgymnasten tog lite avtryck på mina fötter för jag ska få special inlägg till skorna och ev ett par special tillverkade gympaskor till gymmet, så ska dit till dom som har hand om detta om 3-4 veckor. Är glad att dom verkligen tar en på allvar så man kanske snart kan få lite rättsida på denna förbaskade värken snart, hade ju varit himla skönt om det varit så innan jag börjar jobba igen i augusti. Dom har även satt upp mig på kö till att få vara med på deras rehabiliterings vattengympa i varmvatten bassängen som dom har på reumatologen, det hade ju kunnat vara både skönt och bra, men det va visst lång kö dit. Blir väl jag och gamlingarna i poolen hihihi, får väl inskaffa en badmössa med blommor på :)
Annars har det inte hänt så mycket här i veckan. Malte fick jag hämta efter 2 timmar på dagis i tisdags då dom ringde och sa att han va dålig och senare på kvällen fick han 40 graders feber och först i går så började den gå ner, har varit lite synd om honom faktiskt då han inte alls verkat må bra, jätte förkyld har han blivit. Signe hade också lite feber i tisdags, men det va nog pga att  hon fick sin andra omgång vaccinationer i måndags. Men hon va på samma goa glada humör och febern va borta i onsdags. Nu väger tjejen 7 kg och är 64 cm lång, stora tjejen! Dessutom har hon en beundrare....Sixten! Han håller gärna till vid henne.
Trevlig helg alla!

Lördag

Idag blir lillstumpan hela 5 månader!! Nu e hon inte så lite längre.....usch va fort det går, men det är samtidigt kul att se allt nytt hon lär sig.Har fått en massa egentid med henne nu när Malte varit hos farmor och farfar och det har varit mysigt, men nu saknar jag storebror MYCKET! Signe har plaskat massa i badet idag, vilket hon älskar! Och så har hon lekt i sitt babygym och då snackas det en hel del, jätte mysigt..
Igår körde vi och hämtade en trött Sixten. Allt hade gått bra, det dom kunde se med blotta ögat va att det va väldigt rött och irriterat i tolvfingertarmen på honom, så att han har någon tarm inflammation är nog rätt säkert nu, men dom har tagit 5 st vävnadsprov från tarmar och magsäck så den 25 jan får vi provsvar, så det är bara att vänta ännu mer. Och idag är han som innan, bara sover och sover och är hungrig!!

Kulhuset

Idag efter att jag varit och lämnat Sixten i Helsingborg (skriver mer om honom i morgon) så hämtade jag Malte på dagis och körde ner till Trelleborg och hämtade upp Alexandra och körde till kulhuset så Malte och Alex fick busa av sig lite. Det va första gången Malte va där och han tyckte att det va jätte skoj......men jag tror att Alex hade MINST lika skoj, så det blir det absolut fler gånger.

Trög....

Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera bloggen just nu, men har inte riktigt tid eller ork. Jag har ju börjat med en ny medicin mot min värk och mår inte helt hundra av den. Dock mår jag inte lika illa längre som i början, men jag har en FRUKTANSVÄRD huvudvärk minst 4-5 dagar i veckan och min syn blir då också påverkad, synen hänger liksom inte med! Men det sägs att det blir bättre efter ett tag och jag har ökat upp Folsyran man ska ta några gånger i veckan för att minska biverkningarna, så hoppas det hjälper lite.
I morgon ska jag köra och lämna Sixten i Helsingborg för dom ska göra en gastoskopi (kolla tarmar/mage med kamera + ta vävnadsprov) på honom för dom misstänker att han mår dåligt pga nån slags tarminflammation, nu vill dom veta om och var den sitter. Och så får jag hämta honom på fredag. Här är en lite bild på hans fina rakade mage efter att dom gjorde ultraljud förra veckan. Hoppas bara att dom hittar nåt som går att göra nåt åt, alltså INTE tumörer!!
Och 2 bilder på det som Sixten gör nästa hela dygnet numera.....sover!
I morgon när jag hämtat Malte på dagis kör vi ner till Trelleborg och går på kulhuset med faster Alexandra, tror Malte kommer tycka det är jätte skoj, lägger upp lite bilder därifrån sen. Och efter det stannar Malte hos farmor, farfar och Alex tills på lördag. Så Sixten får lugn och ro när han kommer hem, är ju inte alltid dom mår så bra efteråt. Och så får Malte ALL uppmärksamhet själv, och Signe får vår, är ju inte så ofta man är själv med henne.

Träning

Tyvärr har det inte blivit så mycket träning i jul/nyårs helgerna, dels har jag inte mått bra av min nya medicin och sen när jag väl skulle iväg ja då blir man magsjuk och får feber!! Men på måndag då SKA jag iväg igen så är det bara, måste komma igång igen och nu har vi dessutom skaffat ett Wii Fit Plus, så nu ska det dessutom bli roligare att träna hemma.

Nyårs helgen.

Till nyår kom Mattias, Linda och Melton ner från Göteborg, va himla skoja att träffa dom, har inte setts sen vi va där i Juli. Nyårsafton firades här hemma med lite kompisar och det blev en vääääldigt lugn kväll, men jätte trevlig med god mat och dricka.
Första dagen på det nya året va dock inte lika trevlig för mig då jag blev magsjuk och fick 40 graders feber så jag låg nästan hela dagen, så himla tråkigt när man har gäster här, men dom fick ändå åka hem lite akut på lördagen för deras ena get (japp ni läste rätt) blev dålig.
Dom andra va iväg och åkte pulka i Sjöbo tidigare på dagen, så tråkigt att inte jag kunde följa med för Malte tyckte det va jätte skoj.
Och självklart lyckades jag smitta Malte som i sin tur lyckades kräka ner både sig själv och Micke fullstänigt!!! Not nice! Så sen va det självklart Mickes tur, men som tur e så har signe klarat sig hittills.
Annars har det väl inte hänt så mycket här, bara Signe som växer och växer!

God fortsättning

God fortsättning alla. Vi hade en jätte trevlig kväll med goda vänner, och lugnt blev det!
Dock började inte det nya året så bra, jag har blivit magsjuk och har 40 graders feber, så jag skriver mer en annan dag.

RSS 2.0