Typsnitt

Behöver hjälp...Vilken typsnitt är snyggast??
1.
2.
3.

Söndag

Då va snart denna veckan slut! Har varit en rätt lugn helg. Micke va ledig i fredags så då åkte vi iväg en sväng till Malmö och passade då på att gå in på Panduro Hobby och köpa lite pyssel saker till Malte, vilket han tyckte om.
Igår va Micke iväg med jobb i Tyskland så då åkte barnen och jag in till Burlövs centrum och köpte träningsbyxor till mig som ska invigas imorgon. Efter det körde vi till staffanstorp och hälsade på morfar och "plastmormor" Jane, tog en liten fika, sen gick morfar och Malte till lekplatsen och jag gjorde dom sällskap medans Jane gav Signe mat. Sen hann vi bara hem och bytte om sen bar det iväg till Trelleborg för att fira faster Alexandra som fyllde år tidigare i veckan. Åt god kalkonmiddag och hade det trevligt. Signe fick inviga en klänning igen, sååå söt blev hon.
Idag blev en ute dag. Först gick vi på en promenad, Malte åkte givetvis sin nya skrinda som Sixten drog och mysigt har han det där bak....
Och han hade inga problem att somna där...
Sen blev det höst städning i trädgården. Gjorde vid grillen och satte in den, tog in alla utemöblerna och Micke rensade alla stuprännorna, dom va överfulla med löv.
Sen blev det hemlagad fiskgratäng, japp ni läste rätt och det va tom jag som gjorde den!
Efter det blev det lite bus här inne, vet faktiskt inte vem som lekte mest...pappa eller Malte?!?!
Och i natt ställde vi om klockorna, men HUR ställer man om Malte?? Ikväll somnade han redan kl 18!!

Halloween

Idag körde jag, Malte och Signe och köpte en pumpa efter dagis. Malte tyckte att det va jätte skoj att ta ut innehållet, men sen tröttnade han lite, han såg nog inte riktigt vad det skulle bli. Sen när vi va klara med den så fick han titta riktigt på den och då blev han jätte rädd för "gubben" som han sa, det va först när jag lät Signe klappa på gubben som Malte tyckte att det va okej.

Träningskläder??

Hmmm, kom att tänka på att jag behöver ju faktiskt skaffa träningskläder nu ju, men vad behöver jag???? Jag har inte en aning om vad som behövs, så tar gärna emot lite tips, främst på skor!

En bit på vägen....

Så, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och åkt ner till gymet i Veberöd och bokat en provtid med en personlig tränare, så på måndag ska jag dit! Ska bli spännande då jag ALDRIG tränat på gym innan, hoppas bara att det passar mig.

Måndag

Idag är en stor dag pga av 2 saker.....Till att börja med så fyller far och Alexandra år idag, GRATTIS till er båda, jag hoppas ni får en underbara dag.
För det andra har jag nu idag påbörjat mitt nya lite sundare liv! Ja, jag har bestämt mig att nu får det vara nock, jag ska ner i vikt så är det bara, orkar inte vara så här stor längre +  att min värk är grym just nu säkert mycket pga att jag är så stor, så ska börja träna lite smått dels genom att försöka vara ute och gå så mycket fötterna tillåter och träna på crosstrainern jag fått av Dennis och Elle och sen tänkte jag faktiskt börja på ett gym, japp ni läste rätt! Känns som att det är ett måste för mig, så here we go.....

Rösta på Sixten

Sixten är med i en bild tävling, så snälla gå in och rösta på honom. Han ligger där med ett fint leende på läpparna :)
http://www.minfavorit.nu/Rosta.asp?id=857

Sally

Jag är såååå glad, Sally har kommit till ett hem med sååå mycket kärlek och där dom har tiden att lägga ner sin själ på henne, bara henne, och hon verkar må super bra och hon har blivit en lugnar hund hos dom så hon har förmodligen varit lite för stressad här hos oss och inte bara pga golven. Så även om vi saknar henne grymt mycket har det blivit till det mycket bättre för Sally och det är det viktigaste. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir värre med hennes vinglighet och att hon kommer att leva ett långt liv och att hon kommer avsluta sitt liv pga HÖG ålderdom! Tack snälla Kathrine och Johan för att ni är så underbara!

Onsdag

Idag har jag varit en vända på Ikea med mamma. Köpte en lampa till Signes rum och några fotoramar så nu ska jag bara hitta några bra bilder att ha i dom, men det ska väl inte bli så svårt. Här är tex 2 st nytagna bilder på barnen.

Kalas

I lördags va det dags för Maltes 2-års kalas och det gick bra, han fick en massa fina och bra presenter och Malte verkade himla nöjd. Blev en massa bus med Melker, Isabella, morfar, farfar, fastrar mfl och han verkade jätte nöjd när han däckade ute i soffan vid kl 21 med bussen i famnen som han fick av Laila.
Inväntar gästerna, stylade och redo för bus....
Signe fick inviga en av sina klänningar, denna har hon fått av min bror Dennis och hans flickvän Elle, och hon blev helt underbart söt i den.
Malte poserar snällt med lite av presenterna han fick.
Fick lite hjälp av morfar att öppna paketen...
och där va en bilmatta från faster Alex.......och man kan ju i alla fall leka med klossar på den....
Fick ett bord och 2 stolar av farmor, farfar, faster Jenny och Alex som han och Melker invigde med lite bus och självklart använde Malte bussen han fick av Laila, den höll han hårt i hela kvällen...
Gästerna satt uppradade under presentöppningen, dock ville morfar visa sin fina baksida...
Av mormor, morbror Dennis och tant Elle fick han en skrinda som är gjord så att Sixten ska kunna dra honom i den och det tyckte han va himla skoj, Sixten tycker den är lite läskig i början, men sen tycker han att det är skoj att dra den, han känner sig nog stolt. Den längre premiär turen blev i söndags morse i -5 grader och det gick jätte bra. Då fick han även användning av den fina fleecejackan han fick av farmor, farfar, Faster Jenny och Alex, så han va varm och go.
Han fick jätte mycket bra saker, kläder, böcker, bilar, bilmatta, bord och stolar, trävagn med träklossar och av Dennis och Elle fick han en jätte fin pirat fotoram med ett foto på Dennis och Elle i så han kan se dom VARJE dag, så fin!
Mitt i allt bus och presentöppnande passade vi även på att äta lite tårta som jag bakat, jag hade även bakat lite kanelbullar och negerbullar och sen hade vi lite köpekakor, gutt!
Vi hade en väldigt trött men nöjd Malte när alla hade åkt hem, han passade på att inviga pyjamasen han fick av morfar och "plastmormor" också..
Han orkade även leka några minuter till vid sitt nya bord och stolar, självklart med bussen han fick av Laila...som numera heter "Lailas buss" enl Malte, innan han somnade.
Tack alla som förgyllde Maltes 2-års dag!

2 månader

Tänk att stumpan redan hunnit bli 2 månader, stora tjejen! Imorgon blir det kalas för Malte.

Glömde...

Glömde lägga in bilder på hur glad man kan vara när man fyller 2år och snart ska på dagis och sjunga, dansa och leka.

Malte 2 år

Idag fyller världens bästa Malte 2 år, kan knappt fatta att det redan gått 2 år sedan kan kom ut i stora världen.
Micke slutade lite tidigare idag så vi kunde hämta honom på dagis tillsammans, sen gick vi och tog posten så han själv fick ta sina brev, släppte dom inte på hela vägen hem förräns han kom hem och såg 3 st stora paket på sitt rum. Han fick en sacco säck med cars på, ett parkeringshus och ett släp till sin Bobby car. Och han har redan provat allt och verkar nöjd, fast tror Micke blev minst lika glad för parkeringshuset, han fick ju bygga en hiss!
Efter maten så fick Malte en STOR tallrik med äpple, päron, banan och apelsin och han blev så glad och åt upp nästan allt. Kändes mycket bättre att ge honom det istället för tårta eller nåt sånt som han ändå inte tycker om, frukt älskar han.
Även Signe fick prova Maltes present...
Signe växer och växer, va på BVC idag och då vägde hon 4620 g och va 56 cm lång.
Nä, nu ska det mysas med födelsegrisen innan han däckar för dagen.

YEEEEESS....

Såg idag att Marabou ska komma ut med en vit choklad och gissa vem ska bli först till att köpa den?? Jag kommer stå vakt vid godis hyllan v.42! MUMS!!

6 har blivit 5.

Idag har varit en jobbig dag med blandade känslor. Vi har tagit beslutet att omplacera Sally pga hennes rädsla för golven och att det ska göra att det händer nåt tråkigt med barnen om hon blir riktigt rädd en dag. Förmodligen har hon nåt nerulogiskt fel, men vi vet inte vad och veterinärerna tycker inte att vi skulle gå vidare med utredningen då det är en väldigt liten chans att man hittar nåt och om man gör det kan man ändå inte göra nåt åt det, men hoppas att det är nåt som hon kan leva utan problem med i ett hem där hon inte behöver känna sig rädd. Och idag kom hennes nya ägare ner från Värmland och hämtade henne, och det kändes faktiskt helt rätt. Hon kommer att få enormt mycket kärlek i det hemmet och inget som stressar henne, det är ett lugnt och tryggt hem med underbara människor. Det va riktigt jobbigt när vi skulle säga hejdå till henne men det känns absolut som det rätta beslutet nu få hon ju leva och en chans till, så nu är det bara alla tummar och tår för att hon fungerar i det nya hemmet. Men här hemma blev det otroligt tomt utan henne och Sixten verkade himla deppig, men han har förmodligen märkt att vi varit ledsna så hoppas att han snart blir gladare. Men saknaden är redan enorm...
Nu ikväll har vi varit på kalas i Trelleborg för Mickes mamma fyllde år i torsdags och ätit en massa gott.
Nu får det bli sängen, känner mig helt trött i huvudet nu. Godnatt!

Stolt mamma.

Igår efter att jag hade badat Malte gick han själv och satte sig på pottan och kissade!! Han har suttit på pottan måååååånga gånger utan att det har kommit nåt, men nu kom det äntligen en kiss och jag blev så stolt som en tupp över min underbara son!

Upp och ner vecka!

Denna veckan har både varit sorglig och rolig. Nu i veckan var jag hos Erik på jobb och kollade upp Sally lite då hon har blivit väldigt rädd för våra golv igen och är lite annorlunda till sättet, då upptäckte Erik att hon har en rörelsestörning på bakdelen och kan ha en nerulogisk sjukdom!! Jätte jobbigt och tråkigt. Erik skickade en remiss till en specialist på dessa sjukdomar så på tisdag ska vi tid och få domen.
Det desto roligare är att vi igår va och beställde en ny bil och det blev en Skoda Octavia, det tråkiga är att det är lång leverans på dom och det kan dröja ända till mars/april innan vi får den, hoppas på lite tidigare.
Annars har veckan varit rätt lugn, Malte har varit lite på dagis och Signe bara växer och växer, numera väger hon 4200 g och är 54 cm lång, och hon har kommit på att det är riktigt skönt att sova ute i vagnen.
Hon gillar även att åka bil...
...och att mysa med Sixten....
men det hon gillar mest är sin söta storebror.
Dagens outfit....

RSS 2.0