Örk.....

Måste få kräka av mig lite här för idag är en jäkla skit dag rent ut sagt! Just nu hade jag blivit såååååå glad om det hade kunnat komma lite regn för nu är det så mycket pollen här att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Äter både kortison och tar Livostin nässpray, men ändå mår jag skit....Värken och tröttheten är ännu värre idag än vad den brukar vara och det gör inte saken ett dugg lättare, så idag är jag verkligen inte på topp idag och det märker goa Malte som bråkar till max! Ska ju bli skoj att köra och handla med båda barnen idag......jaja det finns ju dom som har det MYCKET värre, men va tvungen att gnälla lite. Hoppas alla får en trevlig helg.

2:a lådan klar...

Idag målade jag klart den andra blomsterlådan som Micke gjorde igår och när jag lämnat Malte på dagis körde jag och köpte lite gröna saker att plantera i den och blev jätte nöjd med denna också.
Malte tyckte dock att det va himla tråkigt att plantera så han intog position på sin grävmaskin med napp och cykelhjälm och han hade självklart med sin medhjälpare Svea
Svea och jag tog en lån promenad efter maten idag och gick förbi en hage med islandshästar och än så länge har jag inte stött på en enda sak som den hunden/kaninen/grisen/fladdermusen är rädd för, hade jag släppt henne hade hon med glädje sprungit in och lekt med hästarna. Hästarna däremot va väldigt fundersamma vad det va för något konstigt på andra sidan staketet!

Plantering

Idag hade målarfärgen torkat så jag kunde plantera lite i blomsterlådan som Micke gjorde igår och så här blev resultatet....
Snart är låda nr 2 kvar, jag ska bara lägga på ett lager färg till imorgon, sen ska jag komma på nåt bra att plantera i den.
Micke hann även med lite mys.....
....och Svea trivdes som fisken i vattnet..

Påsken

Det har varit en helt underbar påsk helg! Det har blivit mycket god mat med nära och kära, och det har verkligen varit kanon väder hela helgen, vi har ätit ute 3 av 4 dagar, så härligt!
Idag fick vi lite gjort här hemma. Jag har storstädat innegården, högtryckat stenen och möblerna och putsat fönsterna och Micke har gjort stora blomsterlådor som vi ska ha på innergården, 1 blev helt klar! Micke och Malte snickrade ihop dom och jag målade. Färgen hade inte hunnit torka i än så bil med plantering kommer senare.
Lådan färdigsnickrad..
Och när den är färdigmålad...

Årets första grillning

Så, då va årets första grillning avklarad! Gutt va det...! Mickes föräldrar och systrar och mamma va här och hjälpte oss äta upp maten och efter det blev det frusen chessecake, det va mums!
Malte fick en grävskopa av oss idag och den blev han himla glad för.....
MEN ännu gladare blev han när han fick åka på vår väg i pappas gamla bil, han satt stolt som en tupp i baksätet, och ÄNNU gladare va pappa som äntligen fick ut bilen ur garaget efter ett X antal år!

Glad Påsk

Ville bara önska alla en glad påsk. Hoppas att det blir lika underbart väder hela helgen som det varit idag.

Härliga vårväder.

Nu är det helt underbart härligt ute om man glömmer all pollen (förvisso svårt att glöma bort!). Både igår och idag har vi varit ute i trädgården och bara myst. Igår hade vi ca 33,5 grader på innergården, va riktigt skönt att sitta där.
Idag är Signe nästan feberfri, så skönt, men tyvärr missade vi badet med föräldragruppen, men det kommer säkert fler gånger. Tog några bilder idag när vi va ute och det är så fint nu när det gröna kommer tillbaka.

Påskfest

Idag har dom påskfest på Maltes dagis och han fick äran att vara en påskkyckling och han va verkligen stolt som en tupp (hihihi) när han åkte till dagis idag.
Signe har tyvärr fortfarande sin förbaskade feber och är inte alls på humör just nu, sov jätte dåligt i natt och jag fick dra upp Micke så han kunde ta henne då jag va helt off av mina mediciner, orkade knappt lyfta mina armar, känns inte alls kul!!

Uppdatering

Ajajaj....nu har jag varit dålig på att uppdatera igen!! Men är fortfarande sjukt trött av mina nya mediciner + att Micke har haft jour 2 veckor så har inte riktigt haft orken, men nu så gör vi ett försök.
Här rullar allt på som vanligt, MEN det är såååååå skönt att vår solen tittar fram och idag hade vi 18 grader här och det va så underbart skönt att bara kunna gå ut i T-shirt.
Sedan i lördags har Signe haft feber, mellan 38,5-39,5 och vi vet inte varför, misstänker att det kan vara tänder på G för hon har börjat dreggla lite mer än vanligt, lite snuvig och rosslig, men det har hon varit läääääänge. Men vi gick ut lite ändå idag och hon va rätt så nöjd ett tag, men hon är inte vaken jätte länge mellan sovstunderna, men när hon väl är vaken så är hon på rätt bra humör.
Signe har även hunnit bli hela 8 månader och så här glad var hon den dagen...
I torsdags fick vi äntligen vår nya soffa och den är fiiiin och jätte skön.
Den är väl invigd av dom mindre i denna familjen, både 2 benta  och 4 benta..
Och är man en kyckling kan man somna hur som helst i soffan.
Förra veckan va vi iväg och köpte en cykelhjälm till Malte så han kunde premiär cykla sin 3-hjuling som pappa byggt ute på vägen, men lite sur blev han då han fortfarande har lite problem med att nå ner till tramporna, men det gick bra när pappa puttade på.
Igår passade jag på att baka lite cupcakes för far och Jane kom hit och fikade. Tanken va att ha marängfrostin på men jag lyckades nog göra fel någonstans så den blev aldrig tjock, så det blev chokladfrosting i stället, men omtyckta ändå, Micke som nästan aldrig äter kakor åt 3 st!!!

Sov stil...

När Malte var lite så låg han precis likadant när han vaknade som när han somnade, nu ligger han dock överallt!! Men Signe rör sig betydligt mer, och numera när hon vaknar ligger hon såhär...
...ser ju inte så jätte bekvämt ut, men hon är lycklig! Hon ligger dessutom och gnider håret mot spjällskyddet så det blir jätte elektriskt och står åt alla håll och kanter när man tar upp henne, så gulligt.
Idag får vi vår nya soffa och det ska bli så skönt, lägger in en bild på den när den står här så fint.

Ellos

Igår fick jag ett erbjudande jag inte kunde motstå från Ellos och det va 40 % rabatt på märkesskor, det har dom ju inte annars, så blev ett par skor till mig och ett par till Malte, man får ju passa på!
Mina....
Maltes....
Sorry, men kunde inte hitta större bilder.

Avtryck

Har gjort fot/hand avtryck på barnen som dom ska få ha på rummen. Gjorde även ett avtryck på Svea tass, så tråkigt bara att man inte kunde komma på det när dom andra hundarna levde!
Maltes:
Signes:
Sveas:

Kalasröra

Igår va det många som undrade vad kalasröra va för nåt, och det är nåt som är jätte gott och väldigt lättlagat. Tog en bild från Mickes matlåda, men det ser ju inget gott ut där, men det är såååå smarrigt.
Receptet hittar ni här:
http://annicashome.com/Recept/kalasrora.htm

Kul

Måste säga att det är verkligen jätte skoj att se vem som är inne och läst på bloggen, så jätte tack för att ni lämnar ert tassavtryck när ni varit och läst.

Tisdag

Igår va vi ju hos läkaren med Malte och precis som förra gången tror läkaren att det "bara" är den sk Toddler diarrén (snabb passage i tarmen) som spökar för han tyckte Malte va jätte fin för övrig och mjuk i magen. Vi ska dock lämna ett avförings prov så han kan utesluta visa saker som han kunde misstänka, men trodde det va väldigt lite risk att Malte hade, men ville ändå kolla upp det. Så det är bara att vänta tills det själv vänder...
Malte och Signe strax innan vi åkte till farbror Doktorn.
Jag har äntligen fått sätta upp Signes nya gardin som Jenny har hjälp oss att fixa till, den va jätte mycket för lång innan, så tack Jenny för hjälpen, det blev jätte bra. Så nu ska jag bara bestämma mig om jag ska ha en ny lampa till fönstret eller om det ska stå en lampa på byrån bredvid! Det ska ju så småningom upp en rullgardin och då kanske lampan är i vägen.
Signe fick även en jätte fin klänning av Jenny, men av någon anledning kan jag inte ladda in bilden på den så den får komma senare.
Jag brukar då och då anmäla mig som testpilot hos Smartson och nu äntligen har jag blivit utvald att få testa Lithells korv, och det är ju perfekt då Malte är en STOR korv älskare.
Har kommit på att det INTE är lätt att fota Svea för hon är aldrig stilla mer än 1 sek, så nu satte jag henne på skötbordet (byte självklart handdukarna efteråt) och det gillade hon hon tom la sig där, så passade på att ta nåt foto på henne....

Söndag.

Malte har en ny ideé hur man använder sin blöja och det är att sätta den på huvudet (självklart en ren) medans man har kalingar på sig, och sen springer man runt som en galning i hela huset.......tur man bor i skogen!
För övrigt idag så tar vi det väldigt lugnt idag. Jag är extremt trött idag, glömde nämligen ta min medicin i går kväll och kom på det 00:30 och jag är såååååå trött idag, så nästa gång jag skulle råka glömma den är nog bättre att strunta i den tills nästa kväll, för är så pass trött att jag inte riktigt vågar köra bil, så det blir att stanna hemma idag. Micke är hos sina föräldrar i Trelleborg och hjälper dom att lägga nytt golv. Och just nu sover Sugne och Svea och Malte badar då det råkade hända nr 1 i kalingarna...
Imorgon ska vi iväg till barnläkarna i Lund för att återigen kolla upp Maltes mage, han är ju fortfarande väldigt dålig i magen och visa dagar kan han helt plötsligt bara säga att han har ont i magen och ta sig på magen, men i nästa sekund göra nåt annat, men känner ändå att jag vill kolla upp det igen, sist vi va där va nov-09 och då trodde läkaren det skulle bli bättre när han varit på dagis ett tag och vant sig vid maten, men tji fick vi! Så får se vad dom säger imorgon.

Lördag

Idag har jag och barnen varit inne i Malmö och gått runt lite på stan med Malin och Isabella, va jätte mysigt och vädret va underbart. Köpte nya kalingar till Malte för han blev irriterad på dom andra för att dom åkte upp i rumpan så köpte boxer denna gången och dom verkade han tycka om, och han är ju lite lik pappa när han poserar...
och lite rummmpa....
Och Signe va en glad publik i sin gåstol
Kom på idag att Svea är nog inte det smartaste jag haft i mina ägor! Hon har hela tiden kommit igenom vår gind trots att den varit stängd, men idag va det stopp för det för hon kom bara igenom med huvudet inte med kroppen, men skam den som ger sig.....hon va väl nöjd med hon delvis kom igenom!

Potträning

Just nu är Malte väldigt duktig på att kissa på pottan, ett tag vägrade han göra det, men nu har det lossnat lite igen, dock har han ett märkligt sätt att gå på pottan.....pottan i storarummet, strumporna på händerna och en bok med räddningsfordon.... DÅ händer det saker! Nu har vi tack och lov kommit in i badrummet igen, men gärna med strumporna på händerna och boken är ett måste! Han har även fått kalsonger, självklart med bilar på, som han är rätt mallig över, men han fattar inte riktigt i än att han måste säga till INNAN han kissar, utan det blir ett "Oj, jag kissade"!
Idag har Malte varit på 2,5 års kontroll på BVC och hans kurvor både i vikt och längd går neråt rätt mycket, så skulle ta med det till läkaren vi ska till på måndag med hans mage, hon på BVC tyckte inte att det skulle ändra sig så mycket neråt så får se vad läkaren säger om det, men annars va allt jätte bra och han uppförde sig galant och charmade det mesta där.
Efteråt körde vi vidare till mammaträff i Veberöd och där uppförde han sig inte lika bra, han blev som en bebis, förmodligen för att där bara va bebisar, och sen blev han jätte trött, så när vi åkte hem slocknade både han och Signe direkt i bilen och sover fortfarande. Malte vaknade dock när jag tog in honom, men han gick in och bäddade till det lite i soffan och hämtade sin nalle (med blöja så att den inte kissar i soffan) och sen la han sig till rätta och somnade om.
Mammaträffen va för övrigt jätte trevlig, vi va hemma hos Sofi och Melissa. Jag har inte kunnat vara med dom sista gångerna och hjälp va stora barnen blivit, helt sjukt va tiden springer iväg. Sist vi va hemma hos Sofi hade hon fixat så hennes sambo (är fotograf) kom hem och fotograferade alla barnen med tomtekläder och ett foto med alla tillsammans och denna gången fixade hon så vi gjorde hand eller fotavtryck, jätte kul! Jag är ju så dålig på att komma på sånt så tycker det är jätte skoj när nån annan gör det, tack Sofi för en trevlig träff.
Svea ville också vara med på en bild, hon är ju snart stora tjejen!

-

Glömde skriva att även denna veckan blev det minus på vågen, inte så mycket, men -0,6 kg så bättre än ingenting eller plus!

Kompis

Igår hade Malte för första gången med sig en kompis hem efter dagis. Och det va söta Elina som följde med, hon hade dock med sig sin mamma och lillebror, så att även jag hade nåt att göra under tiden och det va trevligt.
Barnen hade jätte skoj fast det va lite tomt med leksaker på Maltes rum, han har ju varit lite bråkig den sista tiden och då försvinner leksakerna och nu ekar rummet tomt, men dom hittade ju då istället Signes gåstol och hade himla skoj med den, dock blev det mest att Malte satt i gåstolen och Elina puttade runt honom, men även Elina fick åka lite :)
Efter ett tag va dom tvugna att ta en pass i allt busande och satt några mikrosekunder i soffan och titta på början av måååååånga filmer, blev många byten av dvd filmer :) Men sen blev det bus igen till 100 %
Med risk för att bli tjatig.....men ser att jag har ungefär samma antal besökare per dag och hade det tyckte det varit så roligt att veta vem det är som kollar bloggen så hade blivit så glad om ni lämnat ett litet tassavtryck här.
Trevlig helg och hoppas ni inte blir för mycket lurade idag...

RSS 2.0