Sixten

I går va vi uppe i Helsingborg igen för att äntligen få provsvar på Sixtens prover som dom tog för 10 dagar sedan. Och det va inte alls bra, som tur är var där inga tecken på tumörer vilket vi är jätte glada för men, tarmar och magsäck såg värre ut än vad veterinären trodde, det är inflammation från början till slutet, med blödande tjocktarm och magsår!! Stackare, och så har han inte visat mer än trötthet....dumma hund!! Började tycka att jag va en dålig hundägare som inte märkt detta, men han har faktiskt inte visat nåt! Jag märkte ju hans kraftiga viktnedgång nästan direkt och kastade mig då iväg med honom till vetetrinären och pånörjade en stor utredning. Och han har ju ändå verkat må hyffsat bra förutom viktnedgången och hans trötthet, så har han "bara" kräkt 2 ggr och avföringen har varit bra, så han har lurat oss lite, men nu blir det ändring på det! Vi fick köra till apoteket och hämta ut halva stället för en hel förmögenhet och har nu börjat medicinera honom, fick tom köpa en doserare för att hålla koll på alla tabletterna, men det är himla smidigt! Dessutom kan inflammationerna bero på att han inte tål något i den mat han ätit innan tex kyckling så nu måste vi sätta honom på en speciell diet med protein han aldrig varit i kontakt med innan, så om 14 dagar blir det ett foder byte som innehåller anka, och det är ENBART den maten som gäller, inte en enda smula av något annat!! Och hur lätt kommer det bli med 2 barn i huset??? Men det SKA funka, Sixten måste bli bra, så är det bara! Men om han bara fungerar bra på alla medicinerna och inte får för mycket biverkningar så va veterinären positiv till att han kommer bl mycket bättre, det är inget som går att bota men det går att hålla i schack med mediciner, så håll alla tummar och tår för att medicinerna fungerar på honom!
Vad som orsakat det hela går inte att säga men förmodligen har det legat latent i kroppen och när Sally flyttade satte allt igång på honom pga saknad och lite stress av att bli ensam hund. Vi har ju pratat mycket om att inom vis framtid köpa en ny hund en lite Fransk Bulldogg, så om allt fungerar bra med Sixten och han blir bättre så tyckte även veterinären att en ny hundkompis kunde vara som lite medicin för honom då han är enormt social hund och trivs med sina hundkompisar, men det får bli när vi ser att allt fungerar och han har återhämtat sig lite.
Samtidigt som detta va en jätte tråkig diagnos känns det skönt att få veta vad som orsakat hans viktnedgång och trötthet och att det finns nåt att göra åt den och att han om allt fungerar kommer leva ett jätte bra liv ändå för han betyder så mycket för oss, finns ju ingen som slår hans snällhet och hans underbara personlighet, älskade Sixten.

Kommentarer
Postat av: Aleeex

Finaste sixten i världen ! MASSVISS MED KÄRLEK TILL HONOM!

2011-01-26 @ 13:34:18
Postat av: Camilla

Krya på dig Sixten!!

2011-01-26 @ 13:53:43
URL: http://cammiesen.blogg.se/
Postat av: Jenny

asså sixten, du är för härlig! finns ingen annan som du, som kan slagga så avslappnat i soffan. bli nu frisk!

2011-01-26 @ 15:43:32
Postat av: Anne-Li

Hoppas det går bra med medicinerna! Vi ska hålla våra tummar och tår för Sixten!



Bilderna är helt underbara :)



2011-01-27 @ 08:53:08
URL: http://anne-lisfoto.blogspot.com
Postat av: Anna

Nä, han sitter inte såå bra som det ser ut på bilden... tomas sitter och är beredd om han ska falla... men han är bra stadig för att bara vara 4 månader men han har en hel del fläsk som hjälper till åxå skrattar

Håller tummar och tår för sixten!!! kram

2011-01-27 @ 10:01:05
URL: http://pjanko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0