Bilder

Har varit lite dålig den sista tiden på att ta bilder, men tog lite bilder i veckan på Signe och Svea.
Signe älskar att leka i sandlådan
Och Svea håller gärna henne sällskap :)
Efter all lek måste man pausa med en glass och lite vila..
Och några dagsfärska bilder på Signe innan vi åkte och firade farmor på morsdag.

Söndag.

Idag är det Mors dag och och mina pussar och kramar går till min lilla älskade mamma, puss på dig!
Lite senare ska vi åka till Trelleborg och fira Mickes mamma med god mat, ska bli trevlig, va ett tag sedan vi träffade dom nu, sist blev det bara i en snabb sväng där.
Just nu har jag en Svea som ligger brevid mig i soffan och verkar må illa, jobbigt för henne, men bra tecken enl mig, hoppas så att hon är dräktig. Tänkte ev göra ett ultraljud på onsdag men det kan vara för tidigt, men klarar nog inte hålla mig längre då :)

Och där.....

....slog tröttheten till igen!! Suck va tråkigt, men förmodligen har det med värmen och kortisonen att göra. Det är as varmt här nu och jag är rätt svullen av kortisonen och svullnar även av värmen, så det hade varit rätt gött med en stor fet pool just nu att doppa sig i, hör du det älskling?? En stor fet pool inbyggd i trädäcket!

Idag har jag varit hemma och vabbat med Signe. Fick en stark känsla av att hon kunde ha fått en ny öroninflammation igen och natten va inte skoj för henne och ringde VC direkt i morse och visst....2 spruckna trumhinnor, men ingen antibiotika utan vi skulle komma tillbaka om hon fick mer problem!!! Så imorgon får hon också stanna hemma från dagis så då kommer snälla mormor hit och passar henne :)


Underbart!

Vilket underbart väder det varit i 2 dagar nu, hoppas det stannar ett tag.
Igår kom Dennis och Elle hit och käkade lite grillat och snackade skit, blev lite prat om deras kommande bröllop och jag längtar redan så mycket till det, känns som att det kommer bli ett fantastiskt bröllop och det är ju dessutom min bror som gifter sig så det kommer nog vara lite känsloladdat dessutom :)

Vi va ute precis hela dagen igår och det va så skönt, jag gick dessutom ut och tvättade bilen när barnen somnat!

I förrgår satte kortison effekten in, blev mycket piggare, har betydligt mycket mindre ont så jag städade hela huset, putsade fönster mm, och gick jag ju ut och tvättade bilen efter att barnen somnat, i vanliga fall brukar jag ju ju stupa ner i soffan helt utmattad när barnen slocknat, men nu har jag orkat en massa saker till!

Lite bilder från igår..Malte lagade sin traktor och Svea låg mest och mös.


Måndag

Idag kom äntligen Martin hit och satte upp vår nya tapet och jag blev super nöjd! Så nu ska jag bara fixa lite nya gardiner, kuddar till soffan sen är stora rummet klart.

Annars går jag bara och längtar tills jag kan få göra ett ultraljud på Svea för att se om där är valpar eller inte. Idag har hon varit lite halv slö och kräkte 2 ggr, så hoppas att det är nåt som händer i hennes kropp just nu :)


Parning nr 3

Idag bar det av till Billinge en sista gång för parning nr 3, och det blev tom en nr 4 också. Allan fick ju passa på det va ju sista chansen så då slog han till stort. Och nu är det bara att vänta och se om det blivit nåt. Men känns som att väntan kommer bli lååååång. Men åhhhh va härligt det hade varit med ett gäng fralle bebisar här i sommar. Jag har alla 3 dagarna jag varit där försökt få ett bra foto på kärleks paret men tji fick jag, dom är ju inte stilla en sekund, så det fick bli vad det blev!!


Parning nr 2

Igår kväll körde jag och Svea till Billinge igen för parning nr 2. Hon hade ju ägglossning igår kväll/natt och denna gången gick det ännu bättre! Dom verkar verkligen gilla varandra och Svea va väldigt villig :) fick en jätte bra parning typ 15 min efter att vi kommit, sen blev det lite snack och jag va inte hemma förrän kl 00:30, så är lite trött idag.
På fredag testar vi igen och ser om Svea fortfarande vill, men har lyckats med 2 bra parningar så jag är nöjd.


Sprutor

Idag har jag varit hos reumatologen och fick träffa 3 st!! läkare som skulle avgöra om jag skulle få börja på en ny medicin. Och efter en massa kläm, frågor och 9 blodprover senare fick jag den. Det är sprutor jag ska ta varannan vecka som ska dämpa inflammationen, svullnaden, stelheten och tröttheten och hoppas verkligen att den hjälper för då är det verkligen värt att sitta där och sticka sig själv en massa.


Äntligen!

Äntligen har barnen varit och blivit klippta, dom, framför allt Signe behövdes klippas hon hade ju fått stål ull i nacken. Fina blev dom och Malte lyckades tjata till sig 3 olika färger till håret. Och nu fick Anna även ta lite med med trimmern i nacken så då bjöds det på lite glass efteråt :)


Bonnamarknad.

Idag körde vi en sväng till Staffanstorp och gick en runda på Bonnamarknaden. Den har ju blivit lite mindre än förr och är ju mest skit där, men barnen tycker att det är jätte skoj med karusellerna mm. Signe åkte sin allra första karusell idag med Malte i en bil, först tyckte hon nog det va lite konstigt men sen lyste hon upp som en sol och tyckte set va jätte skoj. Och det tyckte självklart Malte också. Sen blev det även första gången med ponny ridning för Signe och det gillade hon också. Malte ville också rida och självklart skulle han ha den största hästen!


Ajjjjjj

Nu har jag gått ett tag utan mediciner för att jag ska träffa 2 andra läkare som ska "godkänna" min nya medicin och då ville inte min läkare att jag skulle ta någon medicin tills jag träffat dom för att dom skulle se hur ont jag har och nu kan jag berätta att jag har ONT!! Och det är bara förnamnet just nu. Och när jag har så ont som jag har nu blir jag även så oehört trött och det är ingen bra kombination! Just nu tror jag att jag hade kunnat sova dygnet runt.
När jag suttit eller legat en stund går jag som en gammal gammal människa för jag kan inte räta ut mig direkt + att det gör så in i helvetes ont framför allt i mina fötter och rygg. Och det gör ju inte mindre ont i fötterna av att mina hälsporrar inte vill ge med sig utan snällt stannar kvar!
Men på onsdag är det äntligen dags att träffa dom där 2 läkarana, men blev lite förvirrad när jag blev uppringd av sköterska som jag ska träffa efteråt om dom godkänner medicinen för enl henne va det inte den medicinen som min läkare pratade med mig om, men det får jag väl reda på på onsdag vilken det är jag ev ska börja med, båda är sprutor i alla fall.
Nä, nu ska jag sluta gnälla och slänga mig i en VARM dusch och sen slänga mig på soffan och inte röra mig mer idag. Signe sover redan och Micke och Malte åkte precis in till Veberöd för att kolla på Monster Truck showen som är där ikväll, Malte blev överlycklig när han hörde att han skulle dit.

Progesteron prov

Igår tog jag ju ett progesteron prov på Svea för att se när det va dags för parning, men hon låg rätt lågt, men det har i alla fall börjat stiga :) Tar ett nytt prov på måndag och ser hur mycket det stigit. Men nu hinner i alla fall hanhundsägaren komma hem från sin utlandsresa innan det är dags i alla fall.
Trevlig helg alla!

Svea

Idag är det Sveas 5:e löpdag och hon fick följa med till jobb idag för att vaccinera mot Herpes, ta ett progesteron prov för att se vart i löpet hon är, om det närmar sig ägglossning. Så när jag får svaret imorgon så vet jag på ett ungefär när det är dags för parning. Gjorde även ett vaginalutstryk på henne och det visade mycket bakterier så nu får hon äta antibiotika i 1 veckas tid. Men tycker att det är himla spännande allting. Värst blir det väl efter att hon parats och jag måste vänta minst 24 dagar innan vi kan ultraljuda henne för att se om hon är dräktig eller inte.
Mer blir det inte idag för är verkligen astrött efter dagen idag, den har varit MYCKET! Så ska bli skönta att krypa ner i sängen snart.

Vår!!!

Nu hoppas jag verkligen att våren är här för att stanna, för det är verkligen underbart ute nu om man inte tänker på all pollen!

Fick hem 2 skitiga men lyckliga barn, men det är så härligt att dom kan vara ute så mycket nu

Imorgon får Svea följa med till jobb för jag ska kolla med ett progesteron prov vart i löpet hon är så vi vet när vi bör paras, är så himla spännande!! Tycker verkligen att detta ska bli jätte skoj att få ta en egen kull valpar och Svea är perfekt så hoppas att allt går bra.


Hon har gjort det igen!!

Som jag skrivit innan börjar Signe bli en liten huligan just nu. Det va ju inte så länge sedan hon drog ut alla handdukar ur skåpet och igår hände det igen fast med deras flingor, Svea blev i alla fall glad!


7 år

Idag är det 7 år sen jag och Micke träffades på Statoil i Staffanstorp, nervös som attan va man, men gick ju faktiskt rätt bra om jag får säga det själv :)

Fick ju tom en present idag trädgårdshandskar och en planterings spade, DET är kärlek det!

Idag har vi även bott i huset i 6 år och det har ju förändrats lite sen vi flyttade hit, och mer kommer det att hända här :)




Projekt plantering!

Idag har nästan hela dagen gått åt att fixa lite plantering här hemma som vi och barnen kan pyssla med. Micke har tagit hem 3 st pallkragar som vi först målade och sen grävde Micke ner dom lite på baksidan av huset. Sen bar det av till Plantagen. Där blev det 2 st Svart Vinbärs buskar, 1 rabarber planta, 12 st jordgubbsplantor, morots frön och gräslöks frön och det är nu planterat och klart. Men vi kom på att vi vill ha lite nypotatis också så Micke ska ta hem några till som det kan planteras i.
Barnen tyckte både att det va jätte skoj och spännande, men man blev ju lite trött av allt shoppande :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1405928/images/2012/pic_200751005.jpg" class="image">


RSS 2.0