Måste erkänna....

att jag faktiskt mest har legat i sängen dessa 2 dagarna jag varit sjukskriven + tagit lite extra smärtlindring och det är sååååå skönt!! Jag har inte lyft ett finger innan barnen kommit hem och det känns faktiskt bra! Nu blir jag ju förvisso mer trött av mina tabletter, men nu kan jag faktiskt gå in och lägga mig en stund och det hjälper MYCKET. Ryggen gör fortfarande ont, men huvudvärken börjar lägga sig lite och jag känner mig lite gladare igen, så tror verkligen att detta va bra för mig.
Nu ska jag ta på mig lite och köra och handla lite + MÅNGA jordgubbar för det är jag så sugen på och vet att barnen ALDRIG tackar nej till lite gubbar :)

Idag är det bara 14 dagar kvar till Sveas valpning, börjar bli lite nervös nu :) Men tycker samtidigt att det ska bli så skoj.

Sjukskriven.

Idag blev jag sjukskriven fram tills vi går på semester. Min rygg krånglar nåt grymt mycket just nu och har rent ut sagt piss ont!Har också jätte ont i huvudet från och till (ja, mer än vanligt) och tröttheten ska vi inte ens prata om, och nu har det tom börjats sätta sig på mitt humör och det har det aldrig gjort innan, så nu fick jag snällt ta läkaren råd (som han velat dom 3 senaste gångerna) att sjukskriva mig, så nu är jag sjukskriven fram tills v 28 då vi går på semester. Och idag har jag mestadels legat i sängen med massa smärtlindrin i kroppen och försökt vila och kan berätta att det va SKÖNT!! Men samtidigt känner jag mig så dum att inte kunna vara på jobb så här precis innan semestern för vi har verkligen mycket att göra och det märks verkligen när nån är borta, MEN är nog dags att tänka på mig själv om jag ska orka med allt, så det gär jag nu! 
Och Svea verkar inte alls ledsen över att han nån att ligga och fisa på på dagarna......

Midsommar

Igår var det midsommar afton och den tillbringades i Fjärdingslöv hos Anders, Anna och Melker och några till. Va jätte trevligt, med god mat och god dricka (och för mycket för Micke) och trevligt sällskap. Vädret va ju inte det bästa men lite senare på eftermiddagen klarnade det upp och blev så fint väder att barnen tom hann med ett mini vattenkrig.
 
 
 
Vi satt i deras nya "växthus", jätte mysig.
 
 
Och Anders va på sitt bästa humör och lyckades flörta lite med en i sällskapet :) Gulliga va dom allt....
 
 
Sov sen över där hemma och innan vi åkte hem körde vi ner en sväng till havet i Trelleborg och så fort Malte och Signe såg vattnet åkte alla kläderna av.....har ju 2 badtokiga barn! Dock tror jag Malte kommer bli nudist för han vägrar ta på sig kläderna igen, MEN solglasögonen MÅSTE vara på hela tiden!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick även tagit några bilder på tjockisen Svea som också tyckte det va skoj att vara på stranden, men orken är inte densamma just nu :) Hon passade även på att ha sitt nya halsband som hon invigde igår.
 
 
 
 
 
Blev även lite lek på lekplatsen...
 
 
 
 
 
Och nu ikväll blev det tom lite mys i soffan UTAN slagsmål!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Jaha då va det söndag....igen! Denna helgen har varit rätt lugn. Igår körde Micke och lämnade barnen hos farmor och farfar i Trelleborg så jag kunde få plugga lite i lugn och ro och Micke harbjobbat hela helgen på hundhuset. Blev även lite god Kina mat på kvällen och en film. Trodde det skulle bli en låååång sovmorgon, men tji fick vi. Vi vaknade vid 7 och sen kunde Micke inte somna om så han gick upp och började snickra, jag lyckades somna om 1 timme till sen tog jag det lite lugnt innan jagbkörde iväg och handlade lite mat som vi skulle ha när Mickes föräldrar kom och lämnade barnen. Malte har dessutom varit på sitt första kalas helt själv, det va Dante som fyllde år och han hade haft det jätte skoj där,modem hade hyrt ett hopptorn och det gillades.
Svea börjar bli rund och go, hon har gått upp 0,7 kg och gått upp 4 cm runt magen och börjar verkligen känna av att hon är dräktig, hon har ett mycket lugnare tempo på promenaderna, hon sover mycket och hon har kränkt några gånger nu också. Och hon är extremt kelig. Imorgon är hon på dag 40 av 63 så nu börjar det närma sig.
På tisdag ska jag på återbesök hos reumatologen, men det är nog för tidigt att utvärdera medicinen då jag bara tagit 3 sprutor. Och på onsdag har Signe tid på öron/näsa/hals i Ystad med sina öron, ska bli spännande och höra vad dom säger om öronen.
Annars är det bara jobb nästa vecka, förutom på fredag då det är midsommar afton och då blir det en tur till  Fjärdingslöv :)
Får lägga in bilder sen, för av nån märklig anledning kan jag inte göra det med min iPad som jag fick av Micke i fredags och det är den jag skriver med nu :)

Härlig stil

Nu har nedräkningen till valpningen börjat, hon har ju nu gått mer än halva tiden och tror att hon börjar känna sig dräktig. Igår hade hon en rätt skön stil när hon låg i soffan....


Lördag

Helgen började ju bra igår. Strax efter att jag hämtat hem barnen från dagis fick Signe feber och ytterligare en stund senare skallade hon hörnan på tv bänken och fick ett ordentligt märke. Och Malte va på sist sämsta humör för att han inte fick leka med grann flickan! Så med andra ord ingen rolig fredag.
Men dagen idag har varit mycket bättre. Båda barnen vaknade på bra humör och Malte blev överlycklig när han skulle få hjälpa Micke att bygga på hundgården så han sprang direkt och hämtade sin verktygs låda. Signe och jag åkte och handlade.


Halva tiden!

Imorgon har Svea gått halva tiden! Samtidigt som jag tycker att tiden tills nu gått snabbt tycker jag samtidigt att den går vääääldigt sakta, jag vill ju se dom små liven nuuuuuuu!
Idag stod vägning och mätning på schemat :) Och på 1 vecka (sen jag började väga och mäta) så har hon gått upp 0,45 kg och ökat 2 cm!! runt magen.....vart ska det sluta?
Hon sover fortfarande mycket, men tycker ändå att hon är lite piggare eller så är det så att man vant sig vid att hon inte är så jätte aktiv just nu. Aptiten är det verkligen inget fel på och dom sista dagarna verkar det inte som att hon mår illa längre, skönt för henne.
Nu tycker jag även att man börjar se lite mage på henne och bröstvårtorna har blivit lite större, har försökt ta nån bild på henne idag, men tyckte inte det syntes lika bra på dom som i verkligheten :)

Trelleborg

Idag så körde vi ner en sväng till Trelleborg och där va en del hålligång. Till Maltes och pappas stora glädje va det en himla massa bilar där och både Malte och Micke tyckte att vi behövde dom flesta! Signe och jag fick shoppat lite kläder till henne......herregud va jag hade kunnat ruinera mig på alla fina kläder där finns!!
I stan hittade vi även Mickes föräldrar och senare även hans systrar. Följde med dom hem på en fika innan vi åkte hem, och då fick Signe lite sällskap i vagen av lilla Alfred som gärna åkte hos henne än traskade själv, och Signe gillade verkligen sällskapet och han fick många kramar på vägen hem.
Tror inte att det tog 3 minuter för båda barnen att somna i bilen, så lär ju bli en sen kväll.....


Sveriges Nationaldag!

Hoppas att alla får en trevlig dag idag med firandet av vårt land.

Linas barnkasse!

Igår fick vi hem levererat Linas barnkasse. Vi hade fått ett erbjudande från Martin och Jessika att prova på den för 499 kr och då fick man 4,5 kg frukt på köpet. Och det såg riktigt bra ut, fräsch och fin mat och dessutom ekologiskt. Så idag gjorde vi första maträtten och det va jätte smidigt och lättlagat. Idag va det torsk och potatismos, faktiskt rätt gott. Och barnen verkade gilla det, dock va Malte lite avvaktande på torsken, men potatismosen slank ner :)


Valpisar

Igår hade Svea en blodig flytning så jag blev lite nervös och tog med henne till jobb idag så Erik fick kolla med ett nytt ultraljud och allt såg bra ut och han såg 5 st små kryp därinne :)


Svea

I tisdags klarade jag inte av att hålla mig längre och lätt Erik göra ett ultraljud på Svea och hon är dräktig!! Jag blev så himla glad. Han kunde ju inte se så mycket mer än att hon va dräktig, så ska kolla henne igen nästa vecka för att se att dom mår bra och på ett ungefär hur många där är. Är inte alltid det lättaste då dom kan ligga så dom döljer varandra, men jag kommer även att röntga henne innan det är dags för valpning för att få reda på ett exakt antal så jag vet hur många som ska ut när det väl gäller. Svea verkar må lite illa ibland, blir mindre och mindre. Hon är även mycket tröttare än vanligt, men pigg och glad när det händer saker. Hennes bröstvårtor har även ändrat lite färg och blivit lite större så ni händer det väl saker i hennes kropp. Hennes stora nöje just nu förutom att ligga och sova är att tigga taco chips av Micke och oftast så lyckas hon :)


RSS 2.0