Som sagt......

Barnen är piggare nu......


Fortsatt sjukstuga....

I måndags natt blev det min tur att bli dålig, låg som en ostbåge över toaletten halva natten, och sen på morgonen va jag inte pigg men trodde bara jag behövde vila lite. Men när jag väl tog mig upp när barnen vaknade va jag INTE bra! Signe hade gjort nr 2 i blöjan så va tvungen att byta på henne och då fick jag ett blodtrycksfall och svimmade med Signe upp på skötbordet! När jag kvicknade till stod Malte snällt vid Signe så att hon inte trillade ner, min goa pojke. Men usch va otäckt att bli så dålig när man är själv med barnen. Efter en stund på golvet så kröp jag ut i soffan och ringde Micke så han kom hem, sen sov jag nästan hela dagen.
Och idag är Micke hemma och känner sig halv krasslig + att jag känner mig inte så bra idag iheller.
Däremot så verkar det som att barnen börjar må rätt bra igen. Malte är som vanligt och äter lite nu och leker för fullt igen. Signe är mycket piggare och väldigt prickig :) verkar fortfarande lite trött, men har börjat äta lite lite, men drick sin välling och lite saft så nu kissar hon som vanligt igen och det är såååå skönt!

Mer sjuka!

Ja, Signe tyckte väl inte att hon va tillräckligt sjuk så nu har stackaren fått vattkoppor också! Hon är fortfarande väldigt dålig i magen och märks knappt att hon har blöja på sig, känns som allt rinner utanför! Tur att jag klätt in hela soffan i handdukar nu! Hon vill inte heller äta och får i henne väldigt lite vätska idag så nu är tjejen väldigt trött, men innan idag va hon rätt pigg och lekte och jävlades med Malte, men nu verkar krafterna tagit slut.
Malte verkar må mycket bättre i magen men är även han väldigt trött och sover mycket! Är inte kul när ens små är sjuka och man inte riktigt vet vad man ska göra för att dom ska må bättre.

Här en bild på Signes rygg imorse, har kommit fler "prickar" sen dess.


VAB igen...

Är hemma med barnen idag, dom va ju inte helt krya igår, dock kräktes det bara 1 gång.
Dom verkar piggare idag och leker och har även börjat bråka igen, så goda tecken :) Men dom verkar fortfarande lite trötta, men det är kanske inte så konstigt när man knappt ätit nåt på flera dagar. Vi får se hur det blir imorgon om Micke får vabba, jag skulle behöva jobba nämligen! MEN idag har det börjat köra runt i min mage och mår inte helt hundra, hoppas verkligen inte att det är min tur nu!!
Igår upptäckte vi en rätt stor vätske fylld prick precis under Signes läpp och trodde det va pga att hon haft sin napp mycket mer nu än va hon brukar, men idag har hon dom här vätske fyllda prickarna överallt! Hon fick ju sitt mässling vaccin i onsdags och sa då att hon kunde få prickar av det, men inget om att dom kunde vara vätske fyllda så med hennes tur just nu så skulle det inte förvåna mig om hon fått vattkoppor, för då har hon inom loppet på 1 vecka fått öroninflammation, maginfluensa deluxe och vattkoppor!!! Stackars tös i så fall. Väntar på att sköterskan på BVC ska ringa så vi vet.

Söndag!

Idag har det "bara" kräkts en enda gång och det va Malte imorse strax efter att han vaknat. Signe har diarré. Båda barnen har fått behålla det lilla dom velat äta, och det har tyvärr inte varit så mycket. Signe är väldigt skeptisk till det mesta just nu och har mest druckit idag och det är ju bra för då har jag kunnat lura i henne vätske ersättning. Dom har båda sovit jätte mycket idag och Signe har lagt sig för natten, men nu ikväll kvicknade Malte till, så han och Micke bygger lego för fullt!

Idag passade vi på att rensa ut lite kläder och leksaker, skönt!

Svea har nog tyckt att helgen varit för lugn för hon bara sover hon med, hon passade dock på att hänga på Micke en stund! Annars vill hon gärna vara nära Malte när han sover.


Kräk, kräk och mer kräk!

Här fortsätta det att kräkas! Trodde det skulle lugnat sig idag, men tji fick jag. Malte har dock varit mycket piggare idag, men har inte velat äta så mycket, men har fått i sig en hel del vätska. Men nu ikväll kom det mesta upp igen på köks golvet. Verkar som sagt mycket piggare idag, men nobbade glass ikväll så kry är han inte.
Signe har däremot varit mycket sämre idag och har kräkt ett flertal gånger så har inte fått behålla nåt hon fått. Ett tag va hon så dålig att vi funderade på att köra in till akuten och då vaknade hon till lite och fick i henne lite saftsoppa utspädd med vätske ersättning och några bitar kex och det behöll hon, men sen fick hon lite mild välling och då kom allt upp igen. Men det har varit lite kiss i blöjan också så vi stannade hemma.
Nu har båda sjuklingarna somnat och hoppas det blir en lugn natt och att dom mår bättre imorgon.

Nu är frågan bara hur lång tid det tar innan Micke ligger krökt över toaletten med tanke på att han har inte lyckats bli nerkräkt 1gång utan 4 gånger!!!!


Fortsatt sjukstuga!

Natten har gått bra, alla har sovit hela natten utan olyckor, skönt. Malte verkar må bättre idag, har dock mycket diarré men har behållt majsvällingen han fick och leker med sitt nya Legoplan han fick igår, men då orkade han inte alls leka med det. Feber har han också men behöll iprenen idag så den har sjunkit en hel del.
Däremot mår Signe inte alls bra! Hon kräkte upp all välling (det lilla hon fick) strax efter att hon fått den. Tyvärr hann jag inte se om det va nåt kiss i blöjan för hon sket ner sig fullkomligt när hon vaknade och nu ligger hon och sover på min mage. Börjar bli lite orolig för min tös, får ge det en stund till och se om hon kissar och om jag får i henne lite värste ersättning, annars får vi nog åka och kolla upp henne idag.


En av sjuklingarna!

Ett par bilder på en av sjuklingarna, och Svea håller sig gärna i närheten, hon gillar ju sin Malte.


Sjukstuga

Jaha, denna fredagen blev inte som planerat! Igår kväll kom Malte in till oss väldigt tidigt, men somnade snabbt om, för att en kort stund senare vakna och spy som en vild vattenslang! Hela vår säng, Malte, Micke och Svea blev helt nerkräkta, jag klarade mig för kastade mig handlöst ur sängen när jag hörde att han började kräka! Fick ner Micke och Malte i ett bad och sen började jag langa in i tvättmaskinen. Typ 5 min senare hör jag Signe vara ledsen och går in till henne och då har hon också spytt ner sig, jaja ner med henne också i badet och in med Svea i duschen, och röjde sen resten av sovrummet. Alla utom jag somnade om fort, och det va tur att inte jag gjorde det för Signe fick världens diarré och fick byta allt på henne ett par gånger. Micke gav Malte en välling i morse och den kom upp snabbare än fan själv, va exakt samma vissa för Signe. Dom har haft feber också hela dagen och jag har nog aldrig haft lugnare barn än idag, Malte har bara suttit/legat i soffan hela dagen, Signe har dock gått runt lite, men båda har sovit mycket. Nu sover Signe och jag hoppas hon behåller det lilla hon fick i sig ikväll, typ 1 dl majsvälling och lite proviva. Malte verkar lite piggare sen jag gav i honom iprenen och han fick behålla den, han har bara ätit lite banan och druckit lite saft. Hoppas att dom båda mår mycket bättre imorgon. Just nu kör jag näst sista maskinen tvätt, den har gått varm HELA dagen, pust!

Torsdag.

Idag använde jag äntligen mitt presentkort jag fått av Dennis Och Elle när jag fyllde år. Det va en 50 min lång privat make up lektion och sen fick man dessutom ta produkter för hela summan. Blev jätte bra! Jag är ju inte den som sminkar mig speciellt mycket och när jag väl gör det är det inte mycket, så nu har fått lära mig lite grunder och shit va mycket man behöver!! Och det är ju dyrt också! Men men vill man vara snygg (så gått det går på denna sletna svensk :)) så lär det ju kosta!! Så jätte tack Dennis och Elle, det va en perfekt present till denna skogsmullen.

Kalas och kalas

Idag har hela dagen gått åt till kalas. Först åkte vi till Mickes föräldrar för Agne fyllde år i måndags, åt lite bullar och gott. Efter det åkte vi vidare till Melkers 4-års kalas, även han fyllde år i måndags. Blev plättar och tårta och massa bus. Dom hade även fiskedamm och det va första gången för både Malte och Signe men det gillades :)

Nu är vi på väg hem med 2 övertrötta barn!


Alltid redo!

Det är himla skönt att man har 2 st barn som verkligen älskar dagis! Det är aldrig problem att komma iväg på morgonen, och i morse va Signe taggad och redo med sin söta barbapapa ryggsäck! Vår lilla sötnöt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1405928/images/2012/pic_189913984.jpg" class="image">


Kompisar

Malte har skaffat sig en ny polare.....och dom är nästan lika ruffsiga i håret :) Tror det börjar bli dags att klippa Malte snart!
Svea gick och la sig hos Micke istället

Snö

Idag har det snöat mestadels av dagen så fick ju passa på att gå ut lite med barnen som verkligen uppskattar snön (lika mycket som jag :))


Söndag

Då va det redan söndag. Har inte hänt så mycket i vecka. Jag lyckades förvisso bli sjuk 2 dagar, annars har det varit lugnt här för Micke har jour denna veckan och han har haft fullt upp! Kollegans Fransson följde med hem i onsdags igen och fick snällt stanna tills i fredags för jag blev sjuk, men det gillades nog av många.

Igår åkte jag och Ulli och hälsade på en Fralla kennel i Ljungbyhed och dom hade såna gulliga valpar! Helt otroligt att man kunde motstå att kidnappa med sig en hem. Och hon hade en tik jag blev väldigt förtjust i så får se om det blir ny valp till hösten :)


Fy skäms!

Nu har jag varit sådär dum igen!! Jag har frångått dieten!! Men nu MÅSTE jag ta tag i det igen, så idag blir attackdag nr 1 av 7.
Nu har jag ju äntligen slutat med kortisonet så hoppas det blir lättar nu, dock lär det väl bli jobbigare med motionen då jag förmodligen har snor ont (alltså mer än idag) om några dagar, men jaja...sånt är livet!

Helgen

Denna helgen har varit väldigt lugn. I går körde jag till Trelleborg och lämnade Signe hos farmor och farfar och sen körde jag och Malte in till mamma. Vi åt en massa gott och snackade skit sen åkte jag ensam hem, för Malte stannade kvar hos mormor för övernattning. Micke va på båtmässan i Göteborg, så när jag kom hem gick jag en sväng med Svea för att sen komma hem och krypa ner under filten och göra absolut ingenting! Senare på kvällen när Micke kom hem så blev det god Kina mat och 2 hyr filmer och sen väntade en härlig ostörd natt med en härlig sovmorgon, vilket va behövligt!

Idag har vi bara varit och hämtat barnen och städat lite. Och nu ikväll fick jag en helt underbar huvudvärk, NOT! Så nu blir det sängen. Godnatt


Onsdag.

Idag följde Ulrikas (min arbets kollega) lilla Fransson med oss hem, för Ulli skulle iväg direkt efter jobb, så han fick snällt haka på oss. Och det går super bra, vi körde ut på Revinge fältet och röjde lite efter jobb och det blev en del bus...
Ja, låter bilderna tala för sig själv......men Fransson är överallt och ingenstans :)
Hmmm.....vad är fram och vad är bak????
Och gissa hur glad Malte blev när jag kom till dagis och sa att Fransson satt i bilen, har gillar honom skarp!

RSS 2.0