Gott Nytt År

Vill önska alla ett riktigt Gott Nytt År. Ses nästa år :)
 

Fler bilder....

....från semestern..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL

Vill önska alla en riktigt God Jul.
 
 
 

Bilder...

Lovade ju lite bilder från semester så här kommer dom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu krånglar bloggen med mig så kommer fler bilder sen...
 
 
 

Semester

Jaha, då har vi varit en vecka på Kanarieöarna och sitter nu på flyget på väg hem! Vi har haft en undrebar vecka med fint väder, blåste en del några dagar, men det har varit strålande sol hela veckan så klagat inte. Tyvärr va det lite för kallt i poolen, men lite varmare i barn poolen, men blev inte så mycket bad. Varmast va det i have så där blev det bad 2 dagar.
tyvärr blev far sjuk under middagen i lördags kväll och fick åka till sjukhuset och där fick han stanna i 3 dagar. Misstänker att det va nån kraftig magsjuka i kombination med han tidigare magproblem och av det fick han ett kraftigt blodtrycksfall och svimmade och mitt i allt detta fick han ryggskott. Men på Janes födelsedag i tisdags fick han komma hem och enbart med lite ryggont. Veckan slutade vi med ett besök på djurparken och tittade på örn show (jätte häftigt) delfin show och lte annat, det va jätte trevligt, och sen blev det ett eftermiddags dopp i havet.
Så vi har haft en jätte mysig vecka med go mat och dricka och trevligt sällskap och detta tackar vi far och Jane för.
Bilder kommer senare. Sist av allt igå så lyckades en nyfiken papegojà bita sönder min kamera på zoo :)

Frissan

Idag blev det en sväng till Svedala för en date med finaste Anna, äntligen dags för barnen att få en normal frilla igen och som vanligt blev dom jätte fina och så stolta för idag fick dom både färg OCH glitter i håret :)


Glad men tyvärr jätte arg!

Idag har jag varit på ett väldigt efterlängtat läkar besök! Jag har efter MYCKET tänkande och funderande kommit fram till att göra en drastig förändring i mitt liv så i samarbete med min läkare på reumatolgen så skickades det tidigare i år in en remiss angående en Gastric bypass operation (magoperation) för att jag ska kunna gå ner i vikt vilket jag inte klarar på egen hand, har försökt med dieter, gym, motion mm men har hamnat i en ond cirkel mycket pga min värk och självklart fel ätande, men hur eller hur så idag va jag på enskilt samtal och blev godkänd, HURRA tänkte jag tills dom såg att jag går på kortison sedan 2 veckor tillbaka. Det visar sig vara så att man har mycket svårt att läka om man går på kortison och det kan bli komplikationer som tom kan leda till döden så det blir tidigast operation om 6 månader istället för i januari som va tänkt!!! Visst verkligen inte läkaren på reumatologen detta?? Det va ju dessutom han som peppat på att jag skulle få en operation då han också tror att den kan hjälpa mig mycket. Så nu för att jag har ätit kortison i 2 ynka veckor måste jag vänta i 6 månader, och detta känns unket då jag varit väldigt mentalt inställd på att detta skulle ske i början av året. Visst 6 mån är inte så länge och jag har inget val då jag inte vill utsätta mig för sådana risker som dom pratade om, MEN när man har gått inför nåt så mycket och det kommer bli en gigantisk omställning efter op, själva operationen är bara en pytte grej i det stora hela, så är det så himla tråkigt att en sån här "skit" sak som så lätt hade kunnats förhindras ska få sabba det hela just nu, jag känner mig jätte arg och besviken. 
Men samtidigt är jag jätte glad att jag blev godkänd för tror verkligen att detta kan vara min chans att gå ner i vikt och ev slippa en hel del värk, och att det kanske blir så att när all övervikt är borta så kanske mina mediciner börjar fungar som dom ska.
Det är nog många som tror att man tar den "lätta" vägen ur sin övervikt genom att "bara" göra denna operationen, men shit va fel dom har!! Operationen är ju egentligen bara en liten del i det hela, som gör att jag inte kan äta samma mängd mat som innan och jag kan inte äta för fett mat eller sånt med socker i utan att må dåligt, men det är dock upp till mig att göra den stora förändringen att tänka om, förändra mitt liv helt och nästan börja om på nytt. Det är inte en risk fri operation så sätter min kropp i pant för det är inget jag kan ändra om jag skulle ångra mig, utan detta är livet ut och jag har kommit till det skedet att jag ser det som min väg till ett hälsosamare liv där kan kan leka och umgås med mina barn på ett obehindrat sätt, kanske tom bli aktiv med hundarna igen vilket jag saknar jätte mycket, få ork och lust vilket det är ont om just nu. 
MEN det viktiga va att jag blev godkänd och bara det är stort! Och i all besvikelsen ang kortisonet så får jag ju vara glad att dom tar sånt här verkligen på allvar för som sagt just detta kan leda till döden om det blir fel, så nu när jag kräkt av mig lite så får jag tänka positivt och bara vara glad över godkänandet och dessutom så lyfter ju planet till Kanarieöarna på torsdag :)

Snö

Idag kom jag på att Rut aldrig har varit ute och gått utan "storasyster" Svea, så det va på med kläderna och ut i snön och det gillade Rut skarp, va ju en massa saker att hålla koll på och snusa på, sånt som hon förmodligen missar när Svea är med, så blev massa bus i snön och hon gick lös mestadels av rundan, hon lyssnade ju nästan på mig emellanåt :) Fast det va ruggigt väder så blev det en mysig promenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kräk

Igår kväll hände det som inte fick hända, Signe spydde ner sig fullkomligt i sin säng och sen en gång till lite senare men då hann Micke fram med hinken. Snacka om att vi blev nervösa här hemma då vi flyger till Kanarieöarna på torsdag!! Men salt peppar ta i trä, ingen av oss andra har kräkt så vi får "hoppas" på att det bara va nåt skit Signe fått i sig.
Jag har dessutom ett läkarbesök jag sett fram emot väldigt länge imorgon, så hade ju varit typiskt om man blivit magsjuk!! Mer om det besöket får ni veta  imorgon!
 
 

Gran Canaria

Idag är det bara 1 vecka kvar tills vi åker till Kanarieöarna med far och Jane, och vi längtar! Ska bli himlas skönt och barnen ser verkligen framemot en hel vecka med sol, bad och massa bus med morfar och Jane :) Malte är väldigt taggad på att flyga, ska bli spännande och se hur det går med barnen på ett flygplan i 5 timmar!
 

PennHip röntgen

För några veckor sedan passade vi på att röntga Ruts höfter när vi sövde henne för att kolla en tand hon slagit sönder. Denna röntgen metoden heter PennHip och avläses i USA och den berättar hur hunden höfter verkligen ser ut och kollar glappet i höften, den säger hur stor risk det är att hunden utvecklar höftledsartros genom höftledsdysplasi och detta kan man göra redan vid 16 veckors ålder och då är svarets säkerhet 87%. Och svaret kunde inte blivit bättre, hon har jätte fina höftleder, och ligger bland dom 10% bästa av alla PennHippade Bullmastiffer i världen, och jag är super glad!!
Det tråkiga är att SKK läser på ett gammalt sätt och på samma sätt på ALLA raser så sannolikheten att hon får fria höfter av dom är tyvärr inte så stor och det är tråkigt när man vet hur bra hennes höfter verkligen är! Men det får vi ta när hon är 18 månader, innan dess kan man inte skicka in till SKK.


Tassavtryck tack...

Ser att det är ju lite mer folk sm kollar in bloggen när man länkar den på facebook, och då blir man ju aningen nyfiken vem det är, så hade blivit jätte glad om just DU......
 
 
hade velat lämna ett litet tassavtryck efter dig.
 
 
 

Första snön!

Igår kom första snön och det gillas av alla här hemma (kanske inte så mycket av Micke som får skota undan skiten) så kläde ungarna och körde iväg till fältet så vovvarna kunde springa av sig lite. Och Rutan undrade först va det va för nåt konstigt på marken, men insåg snabbt att det va rätt skoj att springa runt i. Barnen gillade också det, men tyckte det va kallt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rut

Bara massa Rut :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

RSS 2.0