Måndag

Ja, jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, men det har verkligen inte hänt någonting här sen sist! Jag har hållt mig hemma för jag har sett hemsk ut med svullnaden och jag fick ett gigantiskt blåmärke också som inte gör saken bättre. Idag är det 6 dagar sedan operationen och jag har fortfarande rätt ont och är svullen, dock mycket mindre. Har även jätte svårt att tugga maten, men det blir bättre och bättre.

Ajjjjjj

Igår va det tid efter 3 års väntan att operera ut min visdomstand i underkäken. Den har strulat i många år och har bara kommit upp delvis för den växer liggandes så nu trycker den mycket på dom andra tänderna och ja ogår va det dags!
Och fy för satan säger jag, det kommer jag aldrig vilja göra om, föder hllre 2 barn till utan att tveka en sekund! Tanden satt verkligen som sten, tandläkaren kämpade och borrade, kämpade och borrade, höll på att bli tokig! Till slut gav hon upp och hämtade högsta hönset som började kämpa och borra, kämpa och borra, men efter 1,5 timme och 6 st bedövningssprutor så gav tanden med sig, sen behövdes "bara" 10 stygn och jag fick åka hem.....men ack att det va över sen kom svullnaden sakta med säkert och sen även ett blåmärke och än har det inte slutat att svullna, ser ut som en hamstrande hamster som gått en rond med Mike Tyson.
Ja....ni kan ju själv få se hur det ser ut för tillfället.......kan berätta att det gör lika ont som det ser ut (Sorry jag ser så sur ut, men det är svårt att le av nån konstig anledning)!! Så nu lever jag på glass och jordgubbs fil!

Helgen

I fredags åkte vi upp till Linköping, utan barn! Vi åkte hem till Daniel och Camilla och det va verkligen längesedan vi träffade dom så det va jätte skoj. Det va även första gången vi träffade deras lilla Malte som redan hunnit fylla 1 år och det va ju verkligen en liten Daniel kopia. Noah träffade vi på lördagen när vi åkte till Daniels föräldras stuga utanför Katrineholm och badade bastu och tog årets första dop i 12 gradigt vatten. På lördag kvällen blev det god mat och dricka och massa skratt till grodhopps spelet.......så kul vuxna kan ha med ett barn spel!
På söndagen kom vi iväg i god tid så vi fick lite tid med barnen när vi kom hem. Mamma och Jenny va här och passade barn och hund, och dom hade haft fullt upp om man säger så!
Men det va en skön och trevlig helg, fick laddat om batterierna.....

Utflykt

Idag var det dags för den årliga utflykten till Ystad djurpark med dagis och det blev en toppen dag, verkligen super fint väder och en massa glada barn och fina djur. Vi åkte dit hela familjen, även lilla Svea fick följa med och även detta fixade hon fin fint och Signe va på sitt vanliga underbara humör och Malte sprang som vanligt omkring som en galning för att inte missa nåt! Blev lite korvgrillning och en massa lek på lekplatserna innan barnen och hunden däckade i bilen hem.

Var är den???

Min motivation alltså!! Just nu är den puts väck, men jag vill så gärna hitta den igen!
Dom senaste veckorna har jag slarvat en hel del med vikten och det är så tråkigt, men jag är verkligen inne i en svacka just nu! Det borde räcka med att ta en titt i spegeln, men då blundar jag väl bara!
Jag måste ju ta tag i vikten för att må bättre i kroppen....ja även i själen....men shit va svårt det är nu, så ALLA tips mottages tacksamt! Jag måste verkligen hitta en jätte morot!!

Härlig lördag

Idag har varit en super mysig dag. Dagen började med att JAG vaknade först i familjen, och dessutom va kl 08:00!! Malte vaknade strax efter mig, så länge har han aldrig sovit förut och dessutom sov han HELA natten i sin egen säng, så skönt att vakna utvilad! Strax efter att vi gått upp kom Micke upp och vi gjorde oss redo för vårt allra första kosläpp! Och snacka om att det va poppis, det va hur mycket folk som helst som ville se kossorna bralla loss när dom släpptes ut på bete, dom såg faktiskt riktigt glada ut. Malte tyckte att det va jätte skoj, men ännu lyckligare va nog Svea, hon trodde väl att det va hennes vänner......dom hade ju samma färg!
Och Malte valde bästa platsen.....på pappas axlar och då kan man dessutom dra pappa i öronen, dock va Micke inte lika road av det!
Och som sagt där va en del folk...
Nästa år ska vi absolut dit igen, men då ska vi komma ihåg att ta med oss en liten fika korg (som alla andra hade gjort) och filt och äta lite innan vi kör därifrån, det va ju underbart väder så det hade varit mysigt!
Efter det körde vi till Staffanstorp, det är ju Bonnamarknaden denna helgen, så det får man ju inte missa!! Sicken skit marknad, men det är kul att gå och glo på allt folk.
Malte fick rida för allra första gången idag och han tyckte det va skoj, men han hade sten kol på alla mopeder som körde förbi, så tyvärr lockar nog fortfarande bilar mer än hästar.....
Lillasyster fick snällt sitta och titta på men lika glad för det va hon.
Och med på allt detta va Svea med på. Jag har aldrig haft en hund som inte blivit rädd för någonting i denna åldern, hon är helt otrolig, ALLT ska kollas noga och backar inte för nåt eller nån (lite korkat ibland). Svea är verkligen en härlig hund, hon imponerar mig en hel del faktiskt!
När vi sen kom hem så fick Malte på sig jobbe byxorna och hjälpte pappa snickra ihop en ny blomlåda, så stolt när han insåg att han kunde ha sina verktyg i byxorna.
Nu har båda barnet däckat och vi ska mysa ner oss i soffan och se en film och förhoppningsvis skratta lite....
....och till det äta lite god glass....GB har ju kommit ut med lite nya smaker, som MÅSTE smakas.

Tivoli

Idag körde vi in en sväng till Lund för dom har ett litet tivoli där varje år till Valborg, och kan berätta att Malte blev glad.....tyvärr inte lika glad när vi sen skulle hem, men han va nog rätt nöjd ändå för han fick åka 3 st karuseller, varav 2 av dom helt själv och det va ju dessutom en bil och en brandbil, snacka om att ungen va mallig!
Signe fick inte åka nåt men hpn va så nöjd med att hålla hammaren som vi vann, som Svea dödade så fort vi kom hem!!

6 år

Idag är det 6 år sedan jag och Micke träffades på Statoil i Staffanstorp, gud va nervös jag va, men det gick ju riktigt bra! Visste ju inte riktigt hur det skulle gå med tanke på att ja "hittade" honom på nätet, man det blev en lyckoträff direkt!

RSS 2.0