Mysig dag

Idag körde jag, mamma, Malte och Signe ut till Tvedöra när vi hämtat Malte på dagis och det va super härligt! Vi va där till kl 16 och tror att Malte bara va uppe ur vattnet ca 30 min sammanlagt, vilket litet vattendjur han är och Signe älskar också att bada, hon bara plaskar och skrattar. Häromdagen köpte jag ett strandtält och det va verkligen hur bra som helst och Signe satt jätte bra där inne och lekte.
Förra sommaren skaffade jag jag en badring som barnen kan sitta i och den är guld värd, båda barnen älskar den så får nog inskaffa en till så dom slipper slåss om den.
Och mormor står på stranden med sin badring och funderar om hon ska våga gå i...
Kom även en ank familj och tiggde lite kex och Malte delade gärna med sig...
Här hemma händer det lite hela tiden. Nu har en del av staketet också kommit upp, jag började måla på det idag, men det tar lite tid!

Lördag

Igår va vi hemma hos Böne och åt och drack gott. Hade även en mini femkamp där vi tävlade i par och på nåt sätt lyckades vi komma på andra plats! Malte hade jätte skoj med dom andra barnen och höll igång till strax efter 23, men sen somnade innan vi hann backa ut från uppfarten och sov ända till 8:30 idag och det är det längsta på väääääldigt länge.
Idag har det varit lugnt, Micke och Bubba har jobba på trädäcket och det börjar bli riktigt fint nu och några av lamporna är också på plats. Imorgon får vi köpa lite mer trä och skruv, sen dröjer det nog inte länge innan det är klart och det är bara resten kvar.......
Svea vekar trivas bra där..

Glad Midsommar

Hoppas ni alla får en underbar dag utan regn, ser dock dåligt ut på den biten!

Måndag

Idag va jag och Signe ute och plockade fläder blommor när vi lämnat Malte på dagis, sen åkte vi hem och gjorde saft av det och kan knappt bärga mig i 5 dagar tills den är klar, det är sååååå gott. I år gjorde jag dubbel sats för det gick som smör i solen förra året.
Jag passade även på att ta en bild på vrålåket vi skaffat så här kommer den......snacka om att jag kommer vara kung på vägen när jag börjar jobba!
Nu har Signe fått samma lockar som både jag och Micke hade när vi va små, så himla gulligt!
Och idag hade vi Blentarps byfåne här, och det är absolut den sötaste byfånen som finns.

Söndag

Då va snart denna veckan över. Den blev dock inte som vi tänkt! Vi åkte till Båstad igår för Micke hade fått låna en båt av en arbetskollega, så vi hade fått farmor och farfar att komma hit och passa Signe och Svea så vi kunde få lite egen tid med Malte i Båstad och allt gick jätte jätte bra tills vi passerat Helsingborg, sen va det som om himmelen öppnade sig, det verkligen vräkte ner och det följde snällt med oss till Båstad och ökade dessutom på där, så efter en stund när vi med hjälp av väder koll insett att det inte skulle sluta på ett par dagar så packade vi ihop och åkte hem igen, så tråkigt, men hoppas på att vi har möjlighet att låna den igen innan han sålt den (är till salu just nu). Men vi hade lite mysigt här hemma med farmor och farfar istället.
Idag va vi ock köpte en ny bil!! Ett riktigt vrålåk.....en Volvo 360 -88!!! Vi hittade den super billigt och vi måste ha en bil till när Micke blir pappa ledig annars är han helt låst här ute i skogen om jag tar bilen. Så vi hittade en liten bil som förmodligen kan ta mig från punkt A till B. Kommer bild sen....
Förutom det så har Micke hållt på med trädäcket som ska vara på barnens lekplats som vi håller på att fixa till och nu har det hänt lite..
Det ska även sen göras staket uppe på muren och på framsidan av trädäcket så att dom inte trillar ner i sin vilda lek :) Är svårt att göra nåt annat där med tanke på hur det sluttar där.
Här ska det sen bara jämnas till lite och lägga lite gräsmatta. Den höga muren är en del av hundgården som står lite stilla just nu, men ska bli klar en dag.
Trappan började ta form idag :)
Köpte en traktor med släp till Malte i veckan och tror han nästan haft minst lika skoj med kartongen som med traktorn...
Men man kör gärna trä till pappa också..

Fredag

Har kommit av mig lite med bloggandet igen, men svårt att hinna med allting just nu, för dom har börjat med sommartider på Maltes dagis så istället för att lämna tis-tors 9-14 så ska man nu lämna mån-fre 8-11, knappt lönt och man hinner inte med så mycket förutom Signe och lite hushålls sysslor under tiden. Men ska försöka uppdatera lite sen sist.
Jag börjar med det tråkiga. I söndags va vi i Trelleborg och köpte en gunga till Malte som vi hittat på Blocket och  när vi är där ringer Mickes föräldrar och säger att Mickes syster Jenny blivit påkörd strax utanför Trelleborg, så vi stack dit direkt. Och hon har verkligen haft änglavakt!! En ung tjej som lånat pappas BMW körde rakt ut från värjningsplikt utan att se Jenny och krockade mitt på Jennys bil så den snurrade ett helt varv innan den stannade i motsatt körriktning, som tur va kom det ingen bil och varken Jenny eller den andra tjejen blev skadade, men Jennys bil åkte direkt till skrot! Men huvudsaken är att dom klarade sig.....men tjejen som körde på hade körkortet på prov så det lär hon inte få behålla!
Förutom krocken har det varit lugnt, som tur är! Micke har hållt på en hel del här hemma med barnens nya lekplats och det tar lite tid för det behövs göra ett stort trädäck där för marken är inte direkt jämn där, men det kommer lite mer bilder på det sen, har varit dålig på att ta bilder där.
Malte gärna till när pappa snickrar men man blir himla trött av det så då kan man lätt somna i sitt cars tält....
Svea har nu hittat sin favorit plats och det är uppe i en stol!
Med tanke på att det va rätt varmt i helgen så passade vi på att åka iväg en stund och bada lite. Malte plaskade på som bara den, men Svea va lite tveksam, men tog till slut en en egen runda när hon såg ankfamiljen, men simmade inte så långt innan hon vände...
Och efter badet blev man rätt trött....
Och häromdagen följde vi med Marie, gamle Birk och Yoe ut och badade, men Svea va inte helt impad av dessa blötta rottisarna, varav den ena försökte dra ut henne i vattnet, men hon lär ju få träffa grabbarna igen så det är bara att vänja sig!
Yoe så också ankfamiljen som träffade på sist och han ville gärna hälsa på dom..
Men sånt brydde inte gamle fina 11-åriga Birk om, han va bara helt insnöad på sin älskade dummies...som några minuter senare dog...
Och i onsdags blev Signe tösen 10 månader och det va exakt 2 månader kvar tills jag börjar jobba igen, suck va tiden gå fort!
Annars har det inte hänt nåt speciellt här! Malte har fått en traktor med släp som han gärna kör plankor till pappa i
Igår hade barnen lite mys innan det bar av till dagis, och båda råkade bli gula....

6/6

Idag hade vi bara mys dag. Va en vända i Lomma och tittade på massa båtar och åt god glass.
Sen åkte vi hem i värmen och tog fram barnens lilla pool, vilket dom uppskattade väldigt mycket.
Och herregud vilken värme det va! Va ju hur varmt som helt inomhus också, Malte sov urdåligt i natt förmodligen för att det va så varmt.

Sorry.....

.....att jag inte skrivit på länge, men har inte riktigt haft orken.
Jaha, vad har hänt sen sist då? Nu har det blivit riktigt bra i munnen efter det att jag opererat ut visdomstanden, svullnaden är borta och även blåmärket, har lite lite ont i munnen, men det försvinner nog helt om max 1 vecka.
Förra fredagen va det dags för dansbands galan i Veberöd och det blev en riktigt rolig kväll. Först på dagen va jag och lämnade barnen hos farmor, farfar och Alexandra för att sen köra vidare till Svedala och klippte mig hos bästa Anna. Nu blev jag ännu kortare och det trivs jag super bra i, Anna va även snäll och gjorde vid håret lite så man inte såg ut som en bondlurk på kvällen.
Först åkte vi hem till The Lloyds och åt och drack lite för att sen åka vidare till "dansen", det va Scotts och Perikles som spelade och det va håll i gång hela kvällen för att sen stupa i säng!
Det har även varit en familje kväll på dagis med lite lek och grillning, va trevligt och Malte ville INTE gå hem!!
Och gunga är himla skoj...
Grillade lite korv, det är alltid gott, och när dom vi satt bredvid lämnade sin filt hade dom visst fått en tupp, ser ni den??
Annars har det inte hänt så mycket, har varit rätt lugnt, Micke har haft jouren så då blir det inte att man åker iväg så mycket. I fredags var vi hos Fia som nu tagit examen och numera är Syster Sofia, grattis! Jag gjorde även 2 st stora tårtor till hennes examens fest, men shit va det tar tid!
Har förstorat lite bilder på hundar och barn som vi ska ha i sovrummet, men saknar 2 st ramar så får väl bli en tur till Ikea nån dag...
Hittade även denna lilla sötingen härom kvällen när jag va ute med barn och hund, den va max 1-2 dygn gammal, trodde först att den va sjuk, men några minuter senare resten den sig upp och sprang till sin mamma.
Igår blev det en liten familje dag här hos oss i skogen. Mickes föräldrar och systrar hit så, jag, barnen, Alexandra, jenny och Svea åkte till Tvedöra och badade, det va Signe och Sveas allra första bad och Signe älskade verkligen det, plaskade och skrattade hur mycket som helst, Svea däremot tyckte inte alls om det, men fördelen med liten hund är att det är lätt att bära ut henne så hon hade inte så mycket val än att simma och hon va riktigt duktig också. Malte plaskade på som vanligt. Bilder kommer sen för jag hade ingen kamera med mig utan jag får tigga några av Jenny!
Idag vet jag inte vad som händer, ska hitta på nåt med barnen sen, men har inte bestämt vad ännu.

RSS 2.0