Värmland

Igår körde vi upp till Långban i Värmland där vi hyrt ett hus med Mickes föräldrar och systrar.  Här är det lugnt, väldigt lugnt! Huset är helt okej, dock stod det inget i annonsen att mellan huset och bryggan va en stor 90 väg, det hade han visst glömt!! Lite störigt, men det är ju förvisso inget vidare väder till att bada! Men vi ska nog lyckas klämma in lite fiske och annat roligt. Svea fick stanna hemma med mamma. En liten önska om att vädret ska bli bättre finns det dock......

Glömde...

Glömde ju skriva att igår blev vår lila Signe 11 månader, om bara en liten ynka månad blir tjejen hela 1 år!! Herregud va tiden bara springer iväg, snart tar hon väl studenten!!
Igår/i natt sov hon för första gången i sitt eget rum, jag har dragit mig lite med denna dagen för jag har tyckt om att ha henne brevid min säng, men hon blir rätt störd av Malte på morgonen så kände att det va dax nu och det va inga som helst problem, hon sov hela natten och vaknade inte förräns vid 8 tiden imorse, skönt! Jag däremot sov betydligt sämre, vaknade flera gånger och ville bara titta till henne, men höll mig snällt i sovrummet!

Härlig söndag!

Idag har vi haft lite kalas för mig eftersom jag fyller år imorgon, så passade det bra med kalas en söndag. Idag bjöds det bara på kakor och tårta, dock allt himmagjort! Jag gjorde en tårta med vaniljmousse och jordgubbsmousse täckt med grädde och lite jordgubbar, mums blev det.
Här är tårtan ej helt klar...
Helt klar....
Gjorde även Nutella cupcakes med maräng frosting och dom verkade också gå hem hos gästerna..
Och om inte det mättade bakade jag även kanelbullar, chokladbollar och maränger......
Tror ingen gick härifrån hungrig!
Självklart hade jag en medhjälpare när jag bakade..
Och dessutom fick jag massa fina presenter, så nu ska det filmas :)

Öhhhhh...

Undrar om jag hade smuttat lite på flaskan när jag skrev mitt förra inlägg!! Vi va INTE på Snogeholms slott med jobb utan på Marsvinsholms slott!! Shit va fel det kan bli ibland. Får kanske annars skylla på min värk som är för jäklig just nu! Medicinerna hjälper inte alls, men kunde ju ta så lång tid som 6 månader innan dom började fungera bra, men AJJJJJJ va ont det gör nu! Dessutom är jag fortfarande väldigt trött, men tror att nu beror på sjukdomen i sig och inte medicinerna. Häromdagen började jag även få tillbaka mina febertoppar vilket jag inte haft på länge så det tyder ju på att det är väldigt aktivt just nu! Så typiskt när man snart ska börja jobba, men ska ha telefon kontakt med min läkare om ca 1 månad så få vi se vad han säger. Sen vi byte mediciner har jag fått väldigt ont periodvis i min rygg och det har jag inte haft innan....men ja, det går väl över!

Fy på mig!!

Nu har jag återigen varit dålig på att uppdatera bloggen, men nu när det är sommar och IBLAND tom bra väder så passar man ju på att vara ute.
Så vad har hänt sen sist? Inga fler tänder för Signe, men tror det kommer att ploppa upp fler inom kort för hon är inte sig lik, gnällig, vill inte äta sin mat ibland och sover dåligt på dagen och näsa rinner väldigt mycket utan att hon är förkyld! Härom dagen va hon nästan otröstlig och till slut gav jag henne Alvedon och en stund senare somnade hon och sov 3,5 timme, så ont hade hon nog!
Förra tisdagen fyllde Dennis (min bror) massor med år, och då menar jag MASSOR!! Åkte dit och åt massa god mat och hade mysigt! Malte hade jätte mysig med Dennis, när dom satt och lyssnade på musik på datan.
På onsdagen åkte jag, barnen, mamma och Laila till Hörby marknad och det va VARMT! Men det va kul ändå, barnen sov sig igenom halva marknaden, men när Malte väl vaknade och såg karusellerna blev det fart på han!
Han hade hela tåget för sig själv och va stolt som en tupp för att han åkte själv.
Malte fick en jätte stor traktor och en skällande hund av Laila och det är typ det som han lekt med sen dess.....tack Laila!
Senare på kvällen fick Micke lite hjälp av Signe när han höll på att bygga staketet till lekplatsen, och hon hade penslen i högsta hugg..
I fredags va vi alla och klippte oss och Malte fick blå färg i håret av Anna efteråt för han hade varit så duktig och det gillades skarpt.
På kvällen blev det lite skoj med jobb. Först träffades vi på Ottsjökockens lönnkrog strax utanför Ystad och det va en jätte trevlig krog. Kocken gör allt själv från grund och i ett öppet kök så man kan se honom laga mat. Han gör mest vegetarisk mat och jag va först lite tveksam till om jag skulle tycka om så mycket av buffen han har, men oj va jag blev överraskad, allt som bjöds på va riktigt gott, även hans egna inlagda lax!! Så den är absolut till att rekommendera. Är ett lite annorlunda ställe med en speciell kock.
Efter att vi ätit ocss propp mätta och avslutat med den godaste marängen jag någonsin åkte vi vidare till Snogeholms slott och tittade på ute teater, himla rolig! Huset som stod en bit ifrån va aningen snett, eller va tycker ni? Snickaren glömde nog använda sitt vattenpass...
Och ute serveringen va på ett milt sagt udda ställe....
På lördagen va vi i Malmö och firade Izabella som blev 3 år, Malte började nog bli lite trött efter allt bus med dom 2 tjejerna som va på kalaset.
Annars har det inte hänt så mycket, har fått röjt lite här hemma, så Svea har fått ett helt eget rum och nu ska det bara skaffas en rullgardin till Signes rum så ska hon få flytta in på sitt rum, kommer nog ta emot lite i mitt mamma hjärta för trivs med att ha henne brevis min säng....men ska samtidigt bli skönt att få ha henne i ett eget rum så hon inte vaknar när Malte vaknar TIDIGT på morgonen utan hon kan sova i lugn och ro.
Hittade en bild på mamma när jag röjde och den är INTE från igår!

Tand 2...

Och idag tittade tand 2 upp, nu händer det saker!! Stackars tjej, det känns nog lite i munnen nu!

Första tanden...

Igår tittade äntligen Signes första tand fram! Jag trodde nästan att hon skulle förbli tannalös......
Hon har haft lite feber till och från i helgen, haft svårt att sova på natten och näsan rann en del igår, så hade mina misstankar om att det va på G och visst hade jag rätt! Hoppas bara att inte alla kommer på en gång för då får stackaren ont!

Helgen

I fredags va jag på tjejmiddag hos Camilla i Svedala och det va super trevligt! Vi brukar bara träffas typ en söndag några timmar och snacka lite skit, men nu valde vi en fredags kväll, tyvärr uteblev 4 st, men vi andra 4 åt väldigt god mat och drack en massa gott! Camilla hade gjor den jätte god fördrink.....det va en HEL del sprit i den......
Ja och sen fortsatte drickan att flöda...
Det blev en riktigt bra kväll med en massa tjej snack och många skratt! Sen tillbringade jag natten hos Bengan. Men måste erkänna att jag faktiskt hade lite ont i håret igår, men mådde bra för övrigt.
Micke va ju ute med sitt jobb i fredags kväll så farmor och farfar va här och passade barnen och hunden, tack!
Sen blev det bara en lugn kväll med lite film och mys igår.
Idag har Micke varit borta nästan hela dagen med jour fel och barnen har varit lite avslagna av värmen så jag passade på att göra pannkaksrulle till middag.
Och jag passade även på att baka några Jordgubbs cupcakes med vit choklad frosting (är även färskost i), får se lite senare hur dom smakar...
Har köpt en ny sprits och shit vilken skillnad mot det möget jag har använt innan!! Blev ett mycket snyggare resultat nu.

RSS 2.0