Jäkla tomtar!!!

Pratade med Telenor idag om mitt mobil abonnemang för jag tycker att det är mycket pengar jag betalar till dom varje månad och vist hade dom grundlurat mig sist jag förlängde mitt abonnemang, men dom va rätt hjälpsamma ändå så nu är det ändrat en hel del och fast jag får en ny iphone 4 så blir det mellan 130-180 kr billigare per månad, och dom 6 första månaderna får jag dessutom 50 % på abonnemangskostnaden så jag är rätt nöjd!
Idag börjar jag med 4!! nya mediciner. Va ju hos reumatologen igår så nu ska vi testa lite nya mediciner bla mot nervsmärta, så håll tummarna att detta fungerar nu, för nu är jag trött på att ha ont och vara trött hela tiden. Men känner mig som en pillerknaprare...men skit samma, bara det hjälper!
Idag när jag kom och skulle hämta Malte mötes jag av en lite tiger istället, en söt sådan....
Igår fick Signe smacka på sin allra första majskrok och det va nog omtyckt, för det slank ner 3 st...
Och så här glad va man efteråt..
Och sen blev det mys med pappa..
Igår insåg vi även att det är väldigt snart dags för ett besök hos frissan för Malte...eller va tycker ni?

Tisdag

Jaha...lika bra att uppdatera bloggen nu så här kl 05:00 på morgonen! Signe tycker ju numera att det är morgon mellan 4-5 på morgonen, INTE NAJS!! Men nu har hon fått mat och torr blöja så väntar på att hon ska somna igen och det gör hon väl lagom tills Malte vaknar, längtar tills dom sover till 12-13 på dagarna.....
Jaha va har hänt här då sen sist?? Inte så mycket.....Signe har hunnit bli hela 6 månader och vi va på BVC samma dag och hon väger nu 7,5 kg och är 66 cm lång!
Helgen va lugn, Mickes föräldrar va här i lördags, Agne hjälpte Micke med han Opel som stått stilla i 5 år nu!! Käkade lite god Taco efter det, sen blev det lite mys i soffan innan vi däckade för kvällen.
I söndags fick vi lite besök av Mickes kompis Tommy som inte varit här sen det blev färdigbyggt och sen stack jag på tjejmiddag med tjejerna hos Linda i Svedala, där det blev massa gott att äta och massa snack.
När jag sen kom hem började jag må dåligt så gick och la mig, men kl 1 vaknade jag och mådde sååååå dåligt så blev en natt på dass!! Men tror inte att det va maginfluensan för blev inte direkt dålig utan fick bara en jävla skallabank och va skit trött igår. Men Micke va ju så underbart snäll att han stannade hemma från jobb och tog hand om barn och hund.
Va tvungen att köra till Dalby och ta blodprov för jag ska till Reumatologen idag, lagom kul att behöva ut och köra när man inte mår bra, men det gick bra. Passade då även på att köra inom jobb och hämta hem Sixten igen, så nu står han i köket med Ester, älskade vovvar.
När jag sen körde hem sprang det en panikslagen hund vid vägg 11 vid Veberöd och tror ni att nån stannade?? Nej!! Visa saktade knappt ner och hunden höll flera gånger på att bli påkörd, så jag stannade och försökte fånga in hunden som jag tror kan ha varit en Leonberger/Schäfer blandning, men det va inte lätt, hon va skit rädd, men till slut stannade det en snäll kille och hjälpte mig så jag fick tag i henne. Ringde polisen som skickade en man som sen hämtade upp henne här hemma. Förmodligen en ren gårdshund, för hon va en pest att ha i bilen, skällde på precis ALLT som rörde sig och va väldig stressad, men hon klarade sig i alla fall och hoppas att det finns nån som tycker om henne och hämtar ut henne igen.
Till nåt mycket roligare....i förra veckan fick jag mail av Johan som numera har Sally och det går så himla bra och hon verkar trivas som fisken i vattnet hos honom och det känns såååå skönt att veta det. Saknar henne varje dag, men det viktigaste är att hon har det bra och fungerar bra. Johan skickade även med lite bilder på godingen, hon är så underbart vacker...
Vår lilla tjej Svea växer och frodas, nu väger hon hela 4,4 kg!! Vilken bjässe....
Malte och jag hade lite egentid tillsammans i lördags, först va vi och handlade lite mat och han fick åka bil vagnen vilket ALLTID är uppskattat. Sen körde vi och handlade en Woody docka (som INTE va lätt att få tag i, men jag lyckades efter MÅNGA samtal till alla BR butiker i hela skåne!) och sååå glad han blev speciellt när han insåg att man kunde dra i ett snöre och den pratade. Tyckte att han behövde nåt annat än bara bilar bilar bilar och bilar!
Tom Signe fick låna honom en stund....
Och lite syskon kärlek...
Nu tror jag att en liten kille också håller på att vakna....och nä, det är inte Micke! Och Signe ligger fortfarande och snackar i sin vagn!
Ha en bra dag alla!

Ny vecka.

Ja, då va det en ny vecka...tiden bara rinner iväg, men saknaden efter Sixten gör fortfarande lika ont! Idag började Malte helt plötsligt från ingenstan när han satt och åt frukost börja prata om att Sixten blivit sjuk och att han va uppe med flygplanen och målade.......känns bra att han tror att han är bland flygplanen och målar :)
I helgen kom vi hemmifrån lite. I lördags blev vi utbjudna av far och Jane, med Dennis och Elle. Vi va på Entré och bowlade och åt riktig god mat! Och självklart vann jag ju bowlingen, men det va väl inte helt otippat! Vi stannade kvar hos Dennis och Elle på natten och fick lite sovmorgon, aldrig fel! Mickes systrar va här hemma och passade barn och valp och det hade gått jätte bra. Sen hann vi bara hem och vända så va det dax att åka till Trelleborg och fira Mickes pappa som fyllde år, sen blev det en lugn kväll här hemma...
Idag blev en hemma dag, så jag, Malte, Signe och Svea va ute på promenad innan idag och det va riktigt skönt fastän det va minus grader. När vi kom hem tyckte Malte att det va dax att klippa gräsmattan och Svea va inte sen med att hänga på....
Efter det däckade Malte i soffan och Signe sov gott ute i vagnen. Sen när Malte kom upp blev det lite mys i soffan innan det va full rulle på honom igen..
Svea hade sitt nya täcke på sig idag när vi va ute, men nja hon tycker väl inte att det är så roligt att springa runt i det, men annars fryser hon som en liten kyckling...
Till sist lite blandade bilder från veckan som gick..

Det gör ont

Har inte varit här på några dagar nu och vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva, allt känns fortfarande så overkligt med Sixten och det gör så fruktansvärt ont!! Saknar honom nåt enormt mycket, men han har det bra nu och slipper lida och det är viktigast!


Vår underbara Sixten

Han finns inte längre.........I fredags natt blev han jätte dålig, då började man se att han vinglade lite när han gick och sen gick allt jätte snabbt! Han började flåsa enormt mycket, förmodligen hade han fått jätte ont i magen, han kunde bara ligga upp på bröset inte alls på sidan, hans andning va ansträngd och sen började han kräka enorma mängder blod och strax efter det började det rinna svart avföring från honom. Jag lyckades efter lite hjälp bära in Sixten i bilen, för han kunde inte alls gå då och hade helt gett upp, men tyvärr hann jag inte fram till veterinären innan han lugnt och stilla somnade in i bilen. Anledningen va nog att både hans tarmar och magsäck akut börjat blöda kraftigt och då finns det tyvärr inget att göra och det går fort. För Sixtens del är det ju skönt att han nu slipper lida, men det känns sååååå fruktansvärt orättvist, han hade ju måååånga år kvar att leva! En hund som Sixten kommer man aldrig få igen, han va lugnet själv och så underbart snäll, han är redan enormt saknad och det kommer fällas många tårar till för honom.....
Sov gott gubben, älskar dig!!

Onsdag

Kan börja att berätta att det går jätte bra med lilla Svea, hon är en under valp och det allra bästa är att hon är inte på Sixten som en lite igel vilket jag va lite rädd för, hon snusar lite på honom och sen är det bra, dock vill hon gärna ligga hos honom, vilket han godkänner till min stora förvåning, och det ser så mysigt ut! Sixten har verkar piggare och gladare sen hon kom, dock har han nog haft lite ont i magen dom 2 sista dagarna för han har varit lite dämpad, men han vill gärna vara med hela tiden ändå och följer gärna med ut på VARJE kisserunda med Svea och bjuder då även upp till lek ibland och det är sååååå härligt att se honom så!
Letar efter en bra liggplats.....
Hittade en.......men kanske inte den bästa platsen med tanke på Sixtens "stinkisar"!!!
Hon har även en rätt skön stil när hon sover...
Och hon är jätte bra med barnen, och Malte tycker jätte mycket om henne, men har lite svårt att förstå att hon är så liten och att man måste vara försiktig med henne.
För övrigt rullar det bara på här hemma. Ikväll kommer mamma, Dennis och Elle hit, vi ska fira mamma lite som fyllde år i måndags och jag har lagat lite mat och bakat en jordgubbscheesecake, kommer bild på den sen.
Tog en bild på barnen härom morgonen när dom hade lite morgon mys, och kom på att Signe är faktiskt inte så liten längre, skrämmande vad tiden gå fort!
Och en färsk bild på Signe från idag.
Tyvärr har min träning stått stilla hela förra veckan och hittills denna veckan pga min förbaskade förkylning och hostan jag har! Vill inte börja träna igen förrän jag känner mig okej igen, hostar fortfarande upp min lungor hela tiden. Men maten skärper jag mig med så hoppas att det visar sig lite på vågen denna veckan också, men det återstår att se på fredag. Idag mumsade jag i mig min egengjorda smoothie, fast idag hade jag banan/blåbär och det blev riktigt mums.

RSS 2.0