Tisdag

Får väl uppdatera bloggen lite. I fredags åkte vi ju på julfest med Mickes jobb och det va verkligen jätte trevligt! Visade sig att vi skulle bo på tennis hotellet i Båstad, det va ju sjukt fint där, fick ett jätte fint rum med utsikt över havet, mys!
Vi blev även bjudna på en fullspäckad kväll i Hasses Lada med julshow med bla Nanne Grönwall, Jenny Silver och Sanne Salomonsen och MYCKET god julmat och en massa god dricka.
Det blev verkligen en roligt kväll och vi behövde komma hemmifrån lite. Barnen va hos Mickes föräldrar och syster och det gick jätte bra, Malte va lite bråkig som vanligt, men det ingår i Malte konceptet just nu! Mamma va här hemma och mös med Sixten, vilket jag tror uppskattades MYCKET av honom. Lördagen blev rätt lugn då både jag och Micke va rätt trötta......
I söndags passade vi på att baka lite till dopet, Malte tyckte att det va kul i typ 3 minuter sen passade det inte honom mer....som vanligt!
Resultatet blev...
Signe passad på att inviga bumbostolen, vilken hon tyckte va skojigt.
Imorgon blir det en efterlängtad tur till Ullared med Fia och Robert.

YEEEEEEEESSSSSSSS!!!!!!!

Har vägt mig idag, vill hellre ha mina vägdagar innan helgen, så ändrar det till fredag och hör och häpna, sedan i måndags har jag gått ner 1,9 kg!!! Nu börjar det äntligen hända saker. Sammanlagt har jag nu då gått ner 5,3 kg.
Och som belöning för det tänker jag sticka iväg till gymmet innan vi ska på julfesten idag, så tänkte vara där när dom öppnar kl 7. Detta blev en riktigt bra fredag!

Reumatologen

Idag va jag på reumatologen, då jag har haft stora problem med min värk sen Signe föddes och fick idag träffa en ny läkare för min andra har så mycket att han inte hinner med sina patienter, men kändes bra med denna läkaren också. Förra gången jag va där va några månader innan jag blev med Signe och då va han inne på att det kunde va en ryggreumatisk sjukdom, men idag va läkaren nästan säker på att det är ledgångsreumatism, vilket dom har pratat om hela tiden innan, så det är väl min lilla diagnos! Idag kom vi fram till att jag skulle börja med en ny medicin som är ett cytostatika (cellgift), men en med reumatism tar det i väligt små doser, det ska vara ett kraftigt inflammationsdämpande medel. Dessutom måste jag börja med Folacin (extra Folsyra) för att minska ev biverkningar! Känns lite skrämmande men hjälper det och allt fungerar så är det ju guld värt. Men först måste jag in på en lungröntgen och se så allt är okej där, ett måste innan man får börja med medicinen. Sen ska man kolla med blodprov varannan vecka i flera månader. Men fram tills jag kan börja med medicinen får jag knapra kortison, mindre kul nu när jag försöker gå ner i vikt (man lägger ju på sig vätska då), men men vad gör man inte för att slippa ha ont?!
Läkaren tyckte att det va super bra att jag hade börjat träna och att det känns bra, det va jätte bra enl honom.
I morgon är det dax för Mickes jobbs julfest, i år blir det Hasses lada och övernattning på hotell, ska bli jätte skoj. Blir första gången vi lämnar bort Signe över natten, hon och Malte ska vara hos farmor, farfar och Alexandra. Ska bli skönt att få vara på tu man hand, hoppas bara jag kan slappna av, kommer ihåg att jag va lika orolig när vi lämnade bort Malte första gången, men vet att dom är i bra händer. Och mamma ska vara här och mysa med Sixten.

SNÖ!!

Äntligen är snön här, dock inte så mycket men den är här! Malte blev helt förstumad när han såg snön i morse och ville ut direkt. Han tyckte det va jätte skoj med lite snö, och lika glad blev Sixten när han kom ut. Fick nån bild på galningen, tyvärr suddiga!
I går va jag i Lund och hämtade Signes hand och fotavtryck som vi gjorde på henne när hon va 7 veckor, gjorde samma med Malte när han va 7 veckor och dom är så himla fina.

Tävling.

Tänkte testa det här med att vara med på tävling på bloggen då jag aldrig varit det, men med min tur så vinner jag ju självklart inte :)
Jag tävlar om ett paket från Mam/ Bambino hos Mamma Malin.
Där man kan vinna nappar, napphållare och en Drink All Around Cup.
Tävlingen pågår till den 7 december klockan 21.00.

Syskon mys...

Idag kom Malte till mig och sa att han ville sitta med Signe i soffan, så himla gulligt och han va riktigt mysig med henne, och Signe tyckte absolut om det för hon började "prata" en massa med honom, mina godingar!
Och visst vill man bara nypa Signe i hennes goa goa kinder!

Snyft...

-0,1 kg visade vågen imorse!! Känner mig inte alls glad, jag är på gymmet 3 dagar/vecka och tränar även på crosstrainern här hemma, och jag har dessutom gått med i Viktklubb.se för att se så jag äter rätt MEN ändå går jag inte ner och fattar inte varför! Känns riktigt deppigt för hade hoppas på mycket minus på vågen när jag började träna.
Ska försöka att inte deppa ihop och återgå till mina gamla dåliga vanor, för jag måste se det positiva jag känner mig piggar, orkar mer nu än innan och jag har inte fått så as ont av värken som jag trodde jag skulle få utan känns helt okej och det viktigaste av allt.....jag tycker att det är kul att gå dit och träna!
Har skickat ett mail till experterna på viktklubb så får se vad dom skriver tillbaka.

Fredag

Då va det redan fredag. Ja, denna veckan har varit rätt så lugn. I onsdags hade jag föräldragruppen här och det va jätte trevligt. Igår fick jag en stund för att pyssla om mig själv när Malte va på dagis och mamma passade Signe så passade jag på att åka till Anna och göra vid håret, blev lite nya slingor och lite klipp.
Och idag fick jag äntligen min födelsedagspresent (dock lite sent) av Micke, min efterlängtade tatuering med barnens namn. Så här blev den.....såååååå nöjd, tack älskling (som dessutom ritade den)
Imorgon ska Micke på konsert i Köpenhamn (som han fick av mig i födelsedagspresent) med Robert, så Fia, jag och barnen ska leka lite. Men först på dagen får det bli en vända på gymmet!

Tidig morgon....igen!

Usch, hatar dessa tidiga morgon tiderna Malte har ibland (läs OFTA). I natt har han sovit som en fis, kom in till oss redan strax in 23 och började rumla runt i sängen direkt, sparkas bla, men vi somnade till slut alla 4:a. I morse vaknade han redan 05:40 och skulle upp och hur pigg är man då när han har legat och sparkat på en halva natten i sömnen. LÄNGTAR tills han är 14-15 år och sover till 12, för det ska jag också göra då........
Och i morse lyckades han även väcka Signe som brukar sova till 8-8:30, så hon va lite gnällig, men ligger nu och jollrar lyckligt i sin vagn och somnar nog när som helst, vilket behövs för idag är det dax för hennes första omgång sprutor och sen ska Sofia passa henne en liten stund så jag kan sticka en vända till gymmet, så får hoppas på att hon inte blir grinig av sprutorna utan är lika go som hon brukar vara.

Tassavtryck tack!

Brukar kolla hur många som kollat bloggen varje dag och det brukar vara ungefär samma antal varje dag, MEN så nyfiken som jag är så vill jag gärna veta vem det är som kollar vår blogg, så vore jätte glad om ni lämnar ett tassavtryck här :)

Vovve

Idag åkte jag, Malte, Signe och Sixten ut på Revinge fältet och rastade oss, Malte tyckte det va himla skoj, för Sixten va lös, vilket han inte brukar vara, och Malte skulle springa ifatt honom hela tiden och hur lätt va det?!?! Men skoj hade dom i alla fall.

Attans.....

Idag va INTE vågen snäll mot mig, det blev +-0, förvisso bättre än +, MEN har ju varit duktig denna veckan också, men undrar om det har med förkylningen att göra, kanske inte har ätit tillräckligt och förvisso syndad jag lite igår, men det kan ju inte vara anledningen till att det inte blev-, jaja bara jobba extra denna veckan!!

3 månader

Idag blir stumpan hela 3 månader, känns som att hon "trillade" ut igår, dock har hon blivit lite större än då! Imorgon är det dax för hennes första sprutor, tror inte hon kommer vara lika glad som hon brukar vara!
Tog lite bilder nu på morgonen och självklart skulle storebror också vara med, han hade dock lite svårt att ligga stilla, men nåt foto fick jag ändå.

Helgen

Har hänt lite i helgen fast Micke har haft jour, brukar inte bli så mycket då, men har haft lite besök här hemma både igår och idag. Igår kom far och Jane hit och först fikade vi lite sen va vi ute och gick en långrunda med barnen och Sixten, va riktigt skönt trots att det va lite blåsigt och kallt. Sen blev det en lugn kväll med lite tv tittande.
Idag va jag först en vända på gymmet, tycker att det går riktigt bra där nu och det känns jätte bra och jag får inte lika ont som jag hade väntat mig och det är skönt, men shit vilken dålig kondis jag har!!
Sen när jag kom hem va Micke tvungen att köra iväg på en del jour fel och jag satte igång med maten för Mickes familj kom hit för att fira lite fars dag, så jag gjorde pannkaksrulle och sen gjorde jag en New York cheescake, med både vit choklad och blåbär i, och den va supergod.
Sen blev det lite bus och lek med Malte.. och han lyckades hoppa i faster Alexandras gummistövlar, han hade LITE svårt att gå  dom!
Sen tog han på sig sina egna kängor och sin ryggsäck och gick och rastade sin hund...
Farfar passade på att mysa lite med Signe under tiden.
Och tänk...imorgon blir lilltjejen redan 3 månader, skrämmande va tiden går fort!
Malte skulle försöka pussa Sixten men han la sig bara på sidan istället och Malte visste inte hur han skulle göra då......inte alltid så lätt!!!
Fick lite nya bilder på Sally idag, hon är så underbart fin och sååååå enormt saknad, men hon har det jätte bra i sitt nya hem och det är viktigare än nåt annat!

Testpilot?

Har precis ansökt om att få bli testpilot till sempers nya snacks/mellanmåls serie Småfolk. Självklart är det ju Malte som ska vara testpilot och inte jag :) Tror han kommer tycka om deras Squeezy, det är ju frukt, han är ju fruktoman! Vi får se om dom väljer oss.
http://smartsontestpilot.se/semper-smafolk/bli-testpilot/

Minus...

Tjoho, det blev -1,8 kg när jag klev upp på vågen imorse, känns bra, nu är jag igång! -3,3 kg dom 2 första veckorna.

Söndag

Har faktiskt inte så mycket att skriva om idag. Nu i veckan har vi passat Mickes föräldras hund Kenzo några dagar, för dom skulle och shoppa loss i Ullared och det gick över förväntan, han va lugn och trygg här, inga problem alls.
Jag och mamma va på förinvigningen av XXL Lutz i onsdags, men shit va folk där va, inget skoj att gå där och vi hann inte gå igenom allt innan vi fick stå i kö 1 timme för att betala några få skit saker, men Micke och jag stack dit själva igår när Mickes föräldrar och systrar passade barnen och till min väldigt stora förvåning va där nästan inget folk alls när vi kom, jätte skönt. Blev några nya glass och lite annat smått och gott. Sen åkte vi hem och fickade med fam Carlsson.
Idag har jag och Sixten varit på hundpromenad i Skrylle med 6 andra hundar, det va jätte trevligt och Sixten tyckte det va skoj att få träffa lite hundar, han saknar ju fortfarande Sally tror jag. Och när vi kom hem därifrån blev det ett pass på crosstrainern, och ikväll blir det tjejmiddag hos Marie, trevligt ska det bli.

4 saker x4

Jag har antagit Camillas utmaning (http://cammiesen.blogg.se/)

4 favorit TV-program:
1. Idol
2. Biggest Loser (USA)
3. CSI
4. Lyxfällan

4 saker jag gjort i dag:
1. Varit hos Barnmorskan.
2. Haft besök av Maria från jobb.
3. Bytat en massa äckliga blöjor.
4. Tränat på crosstrainern.

4 saker jag längtar efter:
1. Att få träffa Sally igen.
2. Att få bli fru Carlsson...
3. Julen, älskar att julpynta!
4. Snö i massor.

4 saker på önskelistan:
1. Att jag tar hem storvinsten på Lotto.
2. En städerska.
3. En weekend i London med älsklingen.
4. -20 kg i vikt!

Nu utmanar jag DIG!

Love is in the air

I lördags åkte min bror Dennis och hans flickvänn Elle till Australien för 5 veckors semester och fick idag reda på att Dennis igår hade friat till Elle utanför operahuset i Sydney och fick ett JA!!! Jag blev såååååå himla glad när jag läste det på facebook. Dom är så söta tillsammans och passar varandra som handen i handsken och när Dennis tittar på Elle så ser man hur kär han är i henne, det liksom tindrar lite extra i hans ögon, något som jag aldrig sett innan hos honom! Så världens största GRATTIS till kärleksparet.

Träningsvärk!

Idag har jag faktiskt lite träningsvärk efter gårdagens gym besök! Men det känns bra, jag tyckte att det kändes bra när jag va där och det verkar vara ett bra ställe med kunnig personal. En instruktör har satt ihop ett program till mig nu som är både styrketräning och konditionsträning, så ska dit imorgon igen. Mest on har jag nog i rumpan efter den där förbaskade motionscykeln....
Idag har jag varit på Nova i Lund och träffat en vän som jag inte träffat på mååååånga år, och det va verkligen jätte skoj att träffa henne och hennes 7 månaders son. Vi tog en god fika och snackade en massa + kollade runt lite i affärerna.
Har även blivit uppdaterad ang Sally och det går verkligen jätte bra i hennes nya hem, inga bekymmer alls hittills och hon har redan lagt på sig lite mer muskler och vingligheten är inte värre och vi hoppas verkligen att den inte blir det utan tvärtom bättre! Dom skicka även med en bild på tjejen, hon är sååååå fin och enormt saknad!

Yeees...

Hoppade upp på vågen imorse efter 1 vecka, där jag nästan enbart hoppat över godis, läsk och onyttig mat. Jag har försökt vara ute och gå varje dag men det har inte gått så bra för jag har riktigt snor ont i ben och fötter denna veckan, men ändå visade vågen -1,5 kg!!
Och idag är det premiär på gymmet, ska spännande.
Och nu satsar jag på den övre av dessa 2 bilder......

RSS 2.0