God fortsättning

God fortsättning! ja, då har det varit jul också!!! Vi hade en mysig julafton här hemma, dock var det lite sjukstuga här. Agne mådde inte alls bra, va förkyld och hade feber så han satt mest under en filt i soffan hela dagen, stackaren. Mamma va inte heller helt kry och Signe hade blivit dunder förkyld och hade lite feber, men vi hade det mysigt ändå. Hade massor med god mat och bara tog det lungt. Här va sjukt många julklappar hemma, och gissa vem som fick flest, INTE va det jag i alla fall......
Ni får själv gissa vilka som fick flest.....
Barne fick jätte mycket fint. Malte fick en hel del leksaker, men även en hel del fina kläder. Signe fick mest kläder, men även några leksaker bla sin första vagn av faster/gudmor Alexandra.
Men jag fick faktiskt också en hel del julklappar. Av Micke fick jag en super fin liten kamera, den stora system kameran är inte alltid så smidig att ta med sig om man ska hitta på nåt med barn eller hund, så nu har jag en lite sak som man lätt kan stoppa ner i fickan och ta med sig. Av Mickes föräldrar fick vi pengar som resulterade i ett Nintendo Wii, sån nu spelas det här för fullt. Vi har även beställt wii fit plus som jag ska träna med och guitar hero till Micke. Vi fick jätte fina tavlor av Jenny med super fina bilder på barnen, jag fick några presentkort.
Blev dock helt paff när Micke öppnade sin ena julklapp från mig och där låg en helt annan klocka i paketen än den jag köpt till honom!!! Jäkla puckade försäljare, så det blev in och byta den, men nu är den på plats, va tycks??
Vi hade ingen "riktig" tomte i år för Malte är inte så glad för masker, men vi hade 2 st tok tomtar här...
Så kort sammanfattat va julen 2010 en riktigt bra och mysig jul. Och Malte har fullt upp att kolla in alla nya leksaker...
Och Signe va söt i sina julklappar...

God Jul

I morgon är det julafton, helt otroligt! Så passar på att önska alla en riktigt god jul från oss skogstroll.

Måndag

Suck, då va man återigen gräsänka, såååååå tråkigt, men hoppas han kommer hem på onsdag kväll.
Idag har Malte och jag julpysslat lite, eller rättare sagt Malte gjorde det i typ 5 minuter sen va det inte kul längre och jag fick fortsätta själv...resultatet blev 3 st snögubbar.
Sen kom mamma och Laila hit för Laila hade köpt lite julklappar till barnen och barnen hade en till henne. Malte blev superglad för han fick både ficklampor och en radiostyrd traktor, han fick även kläder, men det blev nog mamma mer glad för! Blev lite fika och mys innan dom åkte igen och då hade Maltes middags sömn blivit lite försenad så när han satt på soffan och skulle kolla ut när mormor och Laila åkte somnade han på armstödet, såååå trött!
Igår flyttade min fina volvo, kändes lite ledsamt för har varit så nöjd med den bilen, men nu har vi ju en helt nybil och det är himla skoj och det är en trevlig liten sak....Malte kallar den mammas rallybil!! Det säger väl allt!
Tänk att det är julafton på fredag, helt otroligt!! Men det ser vi fram emot.

Sjukstuga...

Igår hände det jag fasat för sen jag blev mamma......Malte kräkte, det är nåt av det värsta jag vet! Han va lite hängig/sur när han kom hem från dagis igår, trodde det va för att dom hade haft julfest, men tji fick jag! Det enda han åt här hemma va några klyftor clementin, men nåt annat ville han inte ha och det kändes ju skönt när det väl skulle upp igen. Malte hade gått och lagt sig, men vaknade och kom ut till mig och mamma som va här, och strax efter att han satt sig i soffan hos mig bara kom det från ingenstans, som tur va reagerade jag supersnabbt så allt hamnade inte i soffan, utan på golvet, men det va inte kul ändå. Strax efter det började febern komma och den håller i fortfarande, men va som högst i natt! Men som tur är han han inte kräkt mer och hoppas att det inte blir mer iheller och att vi andra slipper det.
Tycker så synd om barnen när dom är sjuka, det känns i mammahjärtat! Men hoppas det är borta nu och att han snart slipper febern också. Just nu sover han, han är jätte trött efter natten och det är verkligen jag också....blev bara ca 2 timmars sömn, vågade ju knappt somna om han behövde kräka igen! Men nu har man varit med om detta också och hoppas det dröjer MINST 2 år till nästa gång....

4 månader.

Tänk...idag blir Signe 4 månader! Kändes som att hon kom till oss igår typ. Stumpan är en matglad liten tjej som just nu består mest av kinder. Sin 4 månaders dag verkade hon ivrig att vilja fira för hon vaknade kl 04:20 imorse och va hur glad som helst, kan berätta att mamma va inte lika glad, men det va bara att stiga upp, och när hon sen va mätt och glad igen och somnade om ....ja då vaknade självklart storebror, härligt!

Lucia

Idag var det Lucia tåg på Maltes dagis, hans allra första! Micke kunde tyvärr inte följa med för han var tvungen att åka till Kristianstad igår och kommer inte hem förräns på fredag, men morfar ville följa med och det tyckte Malte va skoj. Tåget va himla sött, dock va Malte inte så aktiv men han va med hela tiden i alla fall. Signe fick sitta hos morfar under tiden och va lika nöjd som vanligt.

Beautiful blogger award!

Häromdagen fick jag detta pris av Pjanko, vars blogg jag följer, TACK!
Detta inebär att jag ska berätta 7 saker om mej som ni som läser min blogg inte vet om mej! Men jag vet i fasiken om jag kan komma på 7 saker som folk inte redan vet om mig, men kan ju kanske göra ett försök...
1

Jag verkligen avskyr clowner, tack vare den underbara filmen DET!
2

Har spindelfobi, är det äckligaste djuret på planeten....
3

Innan vi fick Malte fick jag ett utomkvedshavandeskap och blev akut opererad, men resultatet av det blev Malte :)
4

Hatar att laga mat
5

Tycker det är rätt skoj att baka (läs... äta det jag bakat)
6

Drömmer ofta om att få bli fru Carlsson
7

Är extremt dålig på att städa....
Detta blev faktiskt lite lamt, men kunde faktiskt inte komma på nåt annat..........tråkigt värre!!
Nu måste jag skicka detta bloggpris vidare till 7 personer......men helt ärligt följer jag inte så många bloggar så ni får nöja er med 5 st
Alexandra
Camilla
Cilla
Pjanko
Sofi

Måndag

Jaha, återigen en ny vecka, jag fattar verkligen inte hur fort tiden kan gå.....herregud Malte är över 2 år och Signe blir 4 månader om 2 dagar, otroligt! Vår nya rutin här hemma har blivit att stiga upp runt 5 tiden på morgonen, helt ljuvligt.....NOT! Signe har fått för sig att man ska vakna så tidigt och jag får egentligen inte klaga för hon är så otroligt enkel för övrigt och hon vaknar med ett leende på läpparna och snackar för full hals, MEN sömn är inget man får i överflöd nu för tiden, men detta lär väl inte hålla på i evigheter och sen när dom blir tonåringar kommer man väl gnälla över att man inte får upp dom innan middagstid.
I helgen har det inte hänt så super mycket här, dock började helgen bra med att otroligt duktiga Jay vann IDOL, men vem skulle annars göra det, han är ju BÄST!!
Nu har vi även börjat med lite smakportioner till Signe, hon fattar inte riktigt vad hon ska göra med maten, men det kommer nog snart, hon verkar i alla fall tycka om det och jag hoppas verkligen hon är gladare för mat än va Malte varit. Men helt underbart med mat ÖVERALLT.......
Idag ska vi äntligen få hämta vår nya bil....kul!! Och på söndag så får Linda ta över vår älskade volvo, den kommer jag faktiskt att sakna, det har varit en bra bil....men ska bli skoj med helt ny bil.
Efter att vi hämtat bilen blir jag gräsänka.....
....Micke ska jobba borta hela veckan, mindre skoj, men vill hellre att han ska kunna vara hemma mellandagarna, vilket han inte kan annars. Vi kommer alla 4 sakna honom...

Badmys

Ikväll fick barnen bada tillsammans och Signe tycker verkligen om det, hon börjar skratta när Malte plaskar i vattnet, så himla gulligt.
Malte kan inte ens vara utan sin älskade napp medan han badar...
Sen är det ju rätt mysigt att bli torkad också.
Nu passar även Maltes gamla pyjamaser på Signe

Föräldragruppen

I torsdags va jag och Signe på träff med föräldragruppen och Sofi hade bett sin sambo Daniel (som är fotograf) komma dit och ta ett julfoto på barnen som vi skulle skicka till vår barnmorska i Dalby. Han tog även bilder på barnen var för sig och dom blev superbra, tack! Fick dessutom en trevlig överraskning i brevlåda i söndags då dom hade tryckt ut vars 2 bilder och kört och lämnat i allas brevlådor så jätte snällt, tack Sofi och Daniel.

Dop

I går hade vi Signes dop och jag tyckte själv att det blev väldigt bra. Signe uppförde sig väldigt bra i kyrkan, ble lite uttråkad på slutet, men annars va hon nöjd. Alexandra och Jenny blev faddrar till henne och fastän Alexandra blev gallstensopererad i fredags bar hon in Signe i kyrkan och sen hade prästen varit snäll och satt fram en stol till henne så hon satt där med Signe, dock va hon nog lite öm sen för Signe rörde sig en hel del.
Malte tyckte inte alls om att vara i kyrkan, han blev jätte blyg och vägrade släppa Jennys finger, vilket orsakde en vis ömhet i hennes finger efter en stund.
Men hos farfar va man lite tryggare...
Signe med sina faddrar
La Familia..
Efteråt åkte vi hem till oss och teamat va ju rött för att det va 2:a advent.
Här bjöds det på 2 sorters soppa och nybakta bullar, en championsoppa och en köttfärssoppa med rotfrukter och båda blev väldigt omtyckta. Under tiden dom väntade på att maten skulle bli varm "minglade" gästerna i soffan och Dennis passade på att tanka upp Signe lite.
Grabbarna bus fick ett helt eget bord att sitta vid...
Efter maten öppnade vi presenterna och där va så många fina saker.
Hon fick en supergullig Barbapapa gunghäst av Fam Carlsson, såååå söt.
Hann även trycka in lite tårta, lussekatter, pepparkakor och chokladtoppar (hade själv bakat allt, skryt!), va lagom mätt sen...
Lite bilder på Signe i sin klänning hon fått av mormor.
Tack alla som gjorde Signes dop dag till en underbar dag och ett fint minne.

RSS 2.0