Blandade känslor

Idag är det Mickes sista jobb dag och sen går han på sin pappa ledighet på måndag, jätte skoj för honom och Malte, men detta betyder även att min mamma ledighet är slut och här råder det blandade känslor! Ska bli jätte skoj att komma tillbaka till jobb, men jätte tråkigt att vara ifrån lillfis (nu menade jag Malte inte Micke, han är stor fis..) så långa dagar, men det ska väl gå det också. 

Och på måndag börjar mitt nya liv, jag SKA gå ner i vikt! Så, nu har jag sagt det, då måste jag ju göra det också....

Ha en trevlig fredag alla.

Mys och åter mys....

Malte och hundarna har kommit in i en riktig mys period och det ser så härligt ut, blir helt varm i hjärtat!





Och när man ändå håller på så kan man ju kolla så att öronen är rena, och ja det va dom!


Grattis Alexandra....igen!!

Jätte grattis till ditt körkort, visste att du skulle klara det!


AJJJJJJJJJJ!!!!!

Herregud va det gör ont i armen efter vaccinationen, helt sjukt, bara hoppas det går över snabbt. Fast kanske inte ska klaga för jag kommer nog inte i närheten av hur Sofia hade det efter hennes vaccinationen!

Eftermiddags mys...

Visst är dom bara så fina våra fisar...


Då va det gjort!

Nu har jag varit och tagit sprutan mot svininfluensa, hoppas jag tog rätt beslut! Egentligen skulle jag ju inte dit förrän imorgon men ringde och hörde om jag kunde komma idag och det gick bra då hon sa att det va lite folk där, och ja det va VÄLDIGT lite folk där....bara jag! Under mina 30 min där kom det inte en enda kotte. Jag som trodde det skulle vara långa köer, men det va skönt att slippa det och sköterskorna hade ändå inte tid att vaccinera folk då dom höll på att fjäska in sig hos Malte.....gissa om han va nöjd!

Riktigt cool napp.

Sitter bara och slö glor på nätet medans Malte sover och hittade nog världens häftigaste napp, eller va säger ni??


Då har kallelsen kommit.....

Jag hade ju bestämt mig för att INTE ta vaccinationen mot svininfluensan, men i fredags fick jag en kallelse då jag ligger i risk zonen, så efter MYCKET tänkande så har jag kommit fram till att jag ska ta den, men känns inte riktigt okej ändå, men tror det blir bäst så då jag tar en medicin som sänker mitt immunförsvar en hel del. Så på onsdag åker jag till Lund och får sprutan.

Dessutom har jag hört att symtomen på svininfluensa inte ska vara vackra!




Fin men farlig!

Hittade den här fina flugsvampen i trädgården idag och blev så glad att jag hittade innan allätaren Sally gjorde det. Det är svårt att tänka sig att nåt så här fint kan vara så farlig både för människor och djur!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

Jätte stort grattis till Mickes syter Alexandra som fyller 21 år idag, vi ses snart!

Även ett jätte stort grattis till min pappa Hasse som fyller 62 år idag och det firar han och hans fru Jane på en strand i Thailand, inte ett dugg avis.......

Kram till er båda


Mysig helg.

I fredags eftermiddag kom Mattias, Linda och Melton ner från Göterborg och oj va Melton har växt, han har ju redan hunnit bli hela 6 månader, stora killen. Linda hade varit och köpt färska kräftor och räkor innan dom körde ner hit som vi satt och mumsade på på kvällen, sååå underbart gott. Även Patrik och Sara kom hit och åt och drack gott med oss, jätte trevlligt!



Sen blev det lite Idol med en över trött och lite febrig Malte i bakgrunden, så vi hörde inte riktigt allt dom sa och sjöng......

I går va vi en vända på Nova i Lund och bara tittade runt, hittade som vanligt bara kläder till Malte. Åt även lite gott där.

På kvällen blev det ett litet bad för Malte och Melton. Melton va inte så förtjust i det i börja, men sen kom han på att han kunde plaska där han satt och då blev det jätte skoj, och då hade man inte tid att titta på kameran och leka fotomodell, det va bara plask som gällde.



Melton passade även på att prova på Maltes bumbo stol och även den blev en hit och följde med hem till Göteborg.


Snacka om en kopia av pappa, även han kaske hade behövt en bumbo stol ibland........

Grattis Alexandra!

Grattis Alexandra till at du klarade uppskrivningen idag, då är det bara uppkörningen kvar sen kan du komma hit VARJE dag och leka med Malte........och den kommer du också fixa galant!




Var är motivationen????

Behöver verkligen ta tag i min vikt igen, men FAAAAAN jag hittar inte motivationen fastän jag sååå gärna vill gå ner i vikt. Några tips nån? Måste fixa detta NU!


Röntgen...

Idag har jag varit på jobb och gjort en för röntgen på Sallys höfter och till min förtjusning såg dom jätte bra ut, sååå skönt. Vi gick, ja Sally vinglade, därifrån MYCKET glada.



Så här trött är man efter att man blivit nerdrogad!


Då va valpkursen avklarad!

Idag va sista gången på valpkursen med Sally och det har gått jätte bra, Sally har "växt" mycket under denna kursen. Vi gick som vanlig hos Eva Henriksson på hundharmoni, www.hundharmoni.com , och jag är ju inte kanske direkt någon nybörjare med hundträning, MEN jag lär mig ALLTID nåt nytt som jag verkligen har nytta av i hundträningen hos Eva och jag är så nöjd med henne, och kan ju säga att mina hundar verkligen älskar henne.


Stora killen...

Idag har vi varit på bvc, Malte fick sina 1-års sprutor och shit va ledsen han blev! Men han va jätte trött när vi kom dit och sen svider ju den ena sprutan rätt bra har jag förstått, men annars gick det bra, han är nu 79 cm lång och väger 11 kg!! STORA killen.

Maltes 1-års kalas.

Igår hade vi Maltes 1-års kalas och det va jätte trevligt. Malte va dock lite trött då han inte velat sova så mycket på dagen, han somnade nästan på golvet när han skulle öppna sina presenter, han va så söt godingen. Han fick många nya roliga leksaker. Malte är numera stolt ägare till ett helt eget trummset som han fick av faster Jenny, dock har hans mamma och pappa lite blandade känslor för detta trummset, men vi ska nog kunna ge tillbaka den dagen Jenny skaffar egna barn!



Förutom trummsetet fick han en massa andra roliga leksaker som han utforskat och smakat på under dagen idag.



Tårtan verkade också vara omtyck, tom kräsna faster Alexandra tyckte om den och tog TVÅ bitar!!



Dessutom blev det ju en del bus under dagen och riktigt roligt blev det när Malte och morfar busade med ballongerna!



Så i det korta hela blev det en riktigt lyckad 1-års fest, och födelsedagsbarnet somnade som en stock i soffan 5 min efter att dom sista gästerna gått.

Tack alla som gjorde Maltes 1-års dag till ett fint minne.

Länk till fina ord....

Måste bara lägga in en länk till Maltes ena fasters blogg. Kolla inlägget "Har det verkligen redan gått 1 år?!" som hon skrev igår om Malte, tyckte att det va så himla gulligt. Tack Alex!!

http://carlssonontheroof.blogg.se/


Gårdagen

Som sagt så blev ju Malte 1 år igår, stora killen! Blev en rätt lugn dag då vi inte ska hans kalas förrän på lördag. Micke kom hem lite tidigare från jobb så vi åkte in till Folkets Park i Malmö och gick på terrariumet, men Malte va inte så impad, han tyckte att det va MYCKET roligare med bilen han fick av mormor som också va med.

På kvällen fick han sin allra första egna tårta med glass och kex, den va omtyckt, framför allt kexen.



Lite kladdigt blev det dock, så efteråt blev det ett litet bubbel bad, och det är ALLTID uppskattat.



Efter badet blev han jätte trött, så då blev det mys i soffan tills han somnade, älskade prutt!



Malte tackar för alla gratulations hälsningar han fick igår.


1 år!!

Herregud va tiden verkligen springer iväg! Idag fyller ju Malte älsklingen hela 1 år, helt otroligt att det är ett helt år sen ha tittade ut i stora världen och gjorde mamma och pappas liv sååååå mycket bättre, och så liten och go pågen va....



Idag blir det en vända till Folkets Park i malmö på deras mini djurpark och titta på kokodrillerna!

Tyvärr tror jag även att det blir en vända till jobb också då jag misstänker att Sally har fått urinvägsinfektion igen!!


En Örjan 2 eller en Bertil kanske?!?!

Ska få en ny Örjan (Volvo 745:a) och är så glad! Vi behöver ju en bil till nu när Micke ska vara pappa ledig, för att Micke ska slippa sitta hela dagarna och uggla här i skogen, och då kom räddaren i nöden Anders och erbjöd oss denna fina bilen, blev så glad! Anders och Anna, ni ska veta att det finns få som ni, ni är mer värda än guld, kram på er.


Kul med besök här!

Som ni ser har jag skaffat en besöksräknare så jag faktiskt ser att det är nån här ibland och kollar in bloggen, vilket vi tycker är jätte skoj. Det som varit ännu roligare är om ni även lämnar ett litet tassavtryck efter er när ni tittat in här så vi vet vem som varit här, allt för att göra det hela lite skojigare.



Härlig dag.

Idag blev det en tjuvstart på Maltes 1-års dag, Lelle och Malin kunde inte komma när han fyller år så dom tittade hit idag istället och det va mycket trevligt, Malte fick träffa sin blivande flickvän Izabella, dock spelade han lite ointressead.....men lite lek blev det i alla fall.



Jag provbakade även en tårta till det "riktiga" kalaset och den blev väldigt god, då fyllningarna blev mjölkchoklad fluff, jordgubbsmousse och skumbananfluff, riktigt gott tillsamans. Dock blev inte dekoreringen som jag tänkt, hade non stop godis på och runt tårtan, men dom färgade av sig och typ smälte av tårtan så det blir det inte nästa gång.



Innan dom åkte hem så visade Lelle sin nyinköpta mössa, och den passade perfekt på en medelålders man!!



Lägger även in en bild på söta Sixtens favorit position i soffan, visst är han go!


Skoj besök idag!

Idag kom min mamma,  morbror Mats och min kusin Johanna och hennes 9 månaders dotter Felicia hit, vilket va jätte skoj för jag tror inte jag ljuger om det är MINST 15 år sedan jag träffade Johanna och ca 9-10 år sedan jag träffade Mats, så det va verkligen jätte skoj att dom kom hit. Tyvärr va Malte inte på sitt allra bästa humör, tror det är dom nya tänderna som spökar, men när dom åkte tror jag inte det tog mer än 3-5 min innan han sov som en stock i soffan, va väll jobbigt att försöka imponera på Felicia! Nu hoppas jag bara att det inte dröjer så himla många år innan vi träffas nästa gång!

Grattis Alexandra

Grattis Alexandra till att du klarade halkkörningen idag. Du kommer klara det andra också galant.


Ännu än ny vecka...

Jaha, då va det ytterligare en ny vecka, shit va tiden bara springer iväg....

I helgen va jag och Linda på barn loppis i Svedala, hittade faktiskt lite leksaker till Malte.


Dessa leksaker + mössa fick jag för 150 kr.

Efteråt åkte vi in till Toys R Us och skulle titta på lite saker som tjejerna på FL hade tipsat mig om och kunde då inte låta bli att köpa ett bil tält och 100 st lekbollar, Malte blev jätte glad!





I lördags va Micke på herrmiddag hos Anders och när han kom hem hade han med sig ett par Ecco vinter kängor som Anna skickat med honom, Melker hade dom förra året men va för små nu så Malte fick dom, JÄTTE fina.
Tack Anna, MEN jag ska betala för dom!! Bara så du vet...



Dom kommer passa jätte bra till overallen jag köpte påå Tradera



Vi va ju och köpte lite nya kläder till Malte i fredags, måste bara slänga in en bild när han har det på sig, han blev så fin lilla gubben........fast pappa kommer väl bara se sin älskade Manta som är i bakgrunden......



Igår när vi satt i soffan och tittade på Ensam mamma söker, så låg hundarna också i soffan och mös och jag blev bara så glad när jag tänkte tillbaka på när vi fick Sally och Sixten verkligen hatade henne och inte ville ha med henne och göra och nu vet i sjutton om han hade kunnat vara utan henne, så härligt att se.


Det är kul att handla....

Idag va Micke jourledig så vi va iväg en sväng på Center Syd, va 100 år sedan jag va där sist, men det va trevligt. Hittade lite kläder till Malte och vantar och mössa och ett par kavat skor, dom första skorna vi hittat som passar honom nu!



Ha en trevlig helg alla.


Normalt?????

Är det normalt att sova så här???


RSS 2.0